El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Montilla avala Saura i descarta modificar el límit de velocitat
  • CA

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat que mantindran el límit de velocitat de 80 km/h en els accessos a Barcelona mentre la contaminació a l’àrea metropolitana continuï per sobre dels nivells marcats per la Unió Europea.

El mandatari ha sortit en defensa del conseller d’Interior, Joan Saura, després que el titular de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i alcaldes del PSC hagin demanat flexibilitzar la mesura.

“A la C-31 o la C-32, a les 11 de la nit d’un dia feiner, anar a 80 o a 110 no ha de ser un obstacle i no afecta el nivell de contaminació en aquell moment”, va declarar Nadal. Així mateix, els batlles de Barcelona, Badalona, Sant Adrià, Gavà, Cornellà o Sant Feliu són partidaris de modificar de la norma.

Malgrat el suport dels tres partits del Govern, els socialistes han reconegut que hi ha un “debat obert” sobre la qüestió i Esquerra ha reclamat una “avaluació” de la limitació amb els agents implicats. Els republicans també creuen que el Govern “ha de multiplicar els esforços i saber explicar què representa” la mesura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa