El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Montilla assegura que els Pressupostos de l’Estat compleixen amb Catalunya
  • CA

El president de la Generalitat, José Montilla, defensa que els Pressupostos de l’Estat compleixen amb Catalunya. Per això, ha reafirmat que els socialistes catalans rebutjaran donar suport a les esmenes dels Comptes estatals. “No votarem en contra d’aquests 4.625 milions d’euros en inversions de l’Estat a Catalunya”, ha dit.

Així mateix, el president ha qüestionat l’estratègia de CiU de vetar el projecte de Pressupostos. A parer seu, en una conjuntura de crisi econòmica el més necessari és “l’estabilitat” i, més encara, “quan estem negociant el finançament”, ha subratllat.

Montilla, que ha clausurat el Congrés de la Federació del PSC del Camp de Tarragona, ha argumentat que la millor manera de negociar no és intentant fer caure el Govern amb el qual negocies. Per això, la Generalitat i el PSC ho faran en el marc “de l’Estatut i del nou sistema de finançament”.

El primer secretari dels socialistes catalans ha avisat que ningú “ens podrà distreure d’aquesta labor perquè d’ella depèn en gran mesura el futur del nostre país” i afegit que amb el futur de Catalunya “no jugarem, ni el Govern ni el PSC”.

Duran veu “contradictori” que el PSC avali uns Comptes que no donen contingut a la
llei de Dependència
Per contra, el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, veu “contradictori” que el PSC doni suport a uns Pressupostos que no donen contingut a la llei de Dependència, a l’hora que donava marge fins a dimarts que ve per retirar el vet de CiU si el Govern espanyol presenta abans un paquet de mesures econòmiques i el nou finançament català.

Mentre els socialistes catalans creuen que CiU ha renunciat a influir a Madrid, Duran ha contestat que qui “ha perdut l’oportunitat de ser decisiu és el PSC, que fa molts anys que l’ha perdut des de la seva fusió amb el PSOE”.

A més, Duran creu que és un “contrasentit que Montilla es queixi de la llei de Dependència, entre d’altres coses perquè [en el projecte de Pressupostos] no hi ha fons” per tirar endavant la norma.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa