El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Montilla acusa Zapatero de "no estar a l’altura" en la llei de dependència
  • CA

El president de la Generalitat, José Montilla, ha acusat el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero de “no estar a l’altura de les circumstàncies” en l’aplicació de la llei de la dependència. Montilla ha argumentat la falta d’un finançament suficient que permeti el desplegament de la norma per part de les autonomies.

En una conferència amb entitats sense ànim de lucre, el president català ha assegurat que la llei “trontolla” en l’apartat que fa referència a la participació de cada administració.

“És veritat que tenim dificultats i que la norma no es pot aplicar de la manera que pensàvem”, ha dit. Però la Generalitat, ha assegurat, “dedica molts recursos humans i materials a aquesta qüestió”.

“I si hi ha una administració que no està a l’altura de les circumstàncies és el Govern d’Espanya a falta de cofinançament”, ha subratllat Montilla.

El mandatari català ha puntualitzat que l’acord de la llei de dependència “trontolla” amb independència de la crisi econòmica.

No obstant, Montilla ha destacat que a Catalunya unes 30.000 persones amb alta dependència ja reben una prestació o es beneficien d’algun servei social.

CiU demana que Montilla assumeixi errors com a coresponsable d’una llei “fracassada”

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha demanat a Montilla que “assumeixi els seus errors” com coresponsable d’una llei de dependència que ha “fracassat”.

En un comunicat, Pujol ha exigit a Montilla que “no intenti justificar-se amb excuses de mal pagador pel fracàs en el desplegament de la llei”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa