Montero: “La restricció de drets fonamentals no es pot deixar en mans de les Comunitats Autònomes”

La portaveu del govern espanyol tanca la porta a la pròrroga de l'Estat d'alarma i a un 'pla B' legislatiu

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha insistit aquest dimarts que el seu executiu no creu necessari prorrogar l’estat d’alarma més enllà del 9 de maig. Segons Montero, “les comunitats autònomes disposen d’eines per actuar” contra la pandèmia, i “en cas que es necessiti una limitació dels drets fonamentals ho poden fer sempre que sigui referendat pel Poder Judicial”. Montero també ha rebutjat un ‘pla B’ legislatiu com el que demana el PP perquè al seu entendre “no és necessari modificar la legislació que existeix en aquest moment”. Segons Montero, la restricció de drets fonamentals “és quelcom molt seriós, i per tant no es pot deixar en mans de les Comunitats Autònomes“.

Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Montero ha afirmat la restricció de drets fonamentals és quelcom “molt seriós” i que “per tant no es pot deixar en mans de les comunitats autònomes una restricció que des del nostre punt de vista està ben articulada a l’estat d’alarma i que no és convenient descentralitzar en altres entorns que no són els que en aquest moment recull el desenvolupament constitucional”.

Nosaltres no creiem que calgui incorporar a les lleis ordinàries la restricció de la capacitat de mobilitat i reunió dels ciutadans, sinó que ha d’estar sempre subscrita a la declaració de l’estat d’alarma“, mentre que “pensem que les comunitats tenen totes les capacitats per actuar d’acord amb el Consell Interterritorial de Salut”, ha dit. Ara per ara, segons la portaveu del govern espanyol, “el prioritari és que les CCAA segueixin concentrades a accelerar el procés de vacunació, i entenem que tenen tots els instruments i mecanismes per dur-lo a terme”.

Montero ha considerat “curiós” que algunes formacions polítiques que van plantejar negociacions “molt complicades” per aprovar l’estat d’alarma ara demanin que es mantingui. En aquest marc ha acusat el PP de no mantenir una posició ferma sobre la qüestió. “El PP està enredant amb aquest tema de l’estat d’alarma i no sap ni que vol”.

Comentaris

  Erc.psoe, franquisme sotanero 21/04/2021 7:38 am
  Junqueras, sempre amb els genocides del psoe.maragall del gal. Ampliar la base franquista
  A l'aguait 20/04/2021 7:09 pm
  Montero !!!! Que se te ve el plumero !!!!
  Ricard 20/04/2021 5:59 pm
  “és quelcom molt seriós, i per tant no es pot deixar en mans de les Comunitats Autònomes“. És una frase per emmarcar. Queda clar que el que és "seriós" mai pot ser en mans de les "autonomies". Així doncs queda clar que NO EXISTEIX CAP AUTONOMIA a l'estat, cap.
  Josep 20/04/2021 4:09 pm
  para eso ya está españa i sus jueces borbónicos, hijadelagranputa...
  marxem 20/04/2021 4:09 pm
  Noo, la restricció dels drets fonamentals ha estat sempre una cosa del gobierno apañó. Aneu a la m......

Nou comentari