El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Montero acata la prohibició de les manifestacions del 8M però critica que “s’assenyali” la lluita feminista
  • CA

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha afirmat aquest dijous que “com a membre del govern” ha d’acatar la decisió del seu propi executiu de prohibir les manifestacions del 8-M. Montero ha afirmat que està “obligada a complir escrupolosament amb les indicacions de les autoritats sanitàries i fer cas a les recomanacions”, però “aquest compliment no significa que no sapiguem l’assenyalament a la lluita de les dones, la lluita feminista, per part dels qui tenen una agenda reaccionària convenientment greixada”. La Delegació del govern espanyol a Madrid ha anunciat aquest dijous que ha decidit prohibir totes les manifestacions i concentracions previstes pel diumenge 7 i dilluns 8 de març a la Comunitat de Madrid. En una nota informativa, la Delegació explica que després d’estudiar “detalladament” totes les peticions presentades i “tenint en compte les possibles confluències de diferents concentracions multitudinàries a diverses zones de Madrid”, ha adoptat la decisió de “prohibir-les totes” per “motius de salut pública”.

El ministre de Transports i secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha respòs Montero defensant que “hi ha formes” més enllà de les manifestacions i concentracions de commemorar el 8-M. Tot i així, Ábalos ha demanat no estigmatitzar una data que té a veure, ha insistit, amb els drets de les dones i el feminisme. Segons el ministre, hi ha una “estigmatització” entorn aquesta data que “no és innocent”. En declaracions des de Valls, Ábalos ha assenyalat que les trobades, la mobilitat i el contacte no afavoreixen la lluita contra la covid-19 i ha conclòs que les concentracions “no són bones ni el dia 5, ni el 7, ni el 8, ni el 9”.

A Barcelona, la manifestació del 8 de març, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, serà atípica. Tot i que les dades epidemiològiques han millorat molt des de principis d’any, l’organització ha decidit seguir les recomanacions del departament de Salut i la manifestació sigui estàtica i amb inscripció prèvia

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a març 04, 2021 | 16:04
    Observador març 04, 2021 | 16:04
    Ja ha aparegut la llumenera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa