El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Moncloa segueix sense aclarir si Sánchez assistirà a la taula de diàleg
  • CA

La Moncloa confia a celebrar la reunió de la taula de diàleg a finals de la setmana malgrat que ara per ara no estan tancats ni la data, ni les qüestions a abordar ni els membres de la delegació que hi enviarà. Fonts de l’executiu espanyol asseguren que ja fa temps que treballen amb els continguts, però que primer cal tancar una data i establir les matèries que s’hi abordaran per decidir, després, els membres de la delegació. Les mateixes fonts no aclareixen si Pedro Sánchez hi assistirà perquè –asseguren- que no està decidit.

Quan es va reunir la taula per primera vegada les parts van establir que els presidents assistirien a la reunió per ratificar acords, tot i que Govern i Estat poden decidir la composició a la seva voluntat. D’aquesta manera, el fet que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, assisteixi a la trobada no obliga necessàriament al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a ser-hi present. De fet, Sánchez presidirà el Consell de Ministres el pròxim dimarts, assistirà a la sessió de control del Congrés el dimecres, i té una cimera mediterrània a Atenes el divendres.

De moment els contactes es vehiculen a través de l’equip del ministre de la Presidència, Félix Bolaños. L’executiu espanyol sosté que la delegació de l’Estat estarà formada per representants de les dues formacions, i per tant a part dels ministres de la part socialista hi haurà algun dels membres del govern–o la vicepresidenta- de Podem.

L’executiu espanyol sosté que portarà a la taula de diàleg l’agenda per al retrobament, que inclou entre altres una reforma del sistema de finançament i inversions. La Moncloa ja ha deixat clar que les peticions per a la celebració d’un referèndum no tenen cap mena de viabilitat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a setembre 07, 2021 | 21:35
    Ricard setembre 07, 2021 | 21:35
    Enèsima mostra castellana de falta de respecte.
  2. Icona del comentari de: Anònim a setembre 07, 2021 | 22:34
    Anònim setembre 07, 2021 | 22:34
    Tots els catalans estem preocupadíssims, fa setmanes que no dormim

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa