Moncloa s'amaga rere la Llei de Secrets Oficials i no diu si la policia va seguir Puigdemont a Bèlgica

Contesta al senador d'EH Bildu Jon Iñarritu que el cos de seguretat està obligat a mantenir la "reserva" sobre l'afer
Carles Puigdemont a Brusel·les amb els integrants de Junts per Catalunya
Carles Puigdemont a Brusel·les amb els integrants de Junts per Catalunya | ACN

El govern espanyol s'ha remès a la Llei de Secrets Oficials per evitar revelar si la policia va seguir o no Carles Puigdemont quan era a Bèlgica. Ho ha fet en una resposta escrita a les preguntes del senador d'EH Bildu Jon Iñarritu, que, al seu torn, recordava en aquestes preguntes que la investigació de la Fiscalia de Bèlgida en relació a la balisa "que va espiar el president Puigdemont" en aquell país va determinar que el dispositiu era espanyol i que les dues targetes de telèfon mòbil utilitzades "per seguir al president" van ser comprades a Espanya. "Totes les activitats d'investigació policial especialitzada que requereixin la utilització de mitjans tecnològics avançats es troben emparats per la Llei de Secrets Oficials", afirma l'executiu a la resposta. De fet, el mes de juny ja va apuntar la mateixa resposta tal i com va explicar El Món. 

 

Iñarritu demanava al govern de Pedro Sánchez si a l'entorn del que havia descobert la Fiscalia de Bèlgica havia obert alguna investigació i, en cas afirmatiu, amb quin resultat. També preguntava si van ser funcionaris espanyols els que van col·locar l'aparell de geolocalització –i en cas afirmatiu si s'havia identificat l'autor o autors de la col·locació-, si Bèlgica ha demanat a les autoritats espanyoles informació sobre el cas o si s'ha facilitat informació a les autoritats belgues. La resposta per escrit de l'executiu de Sánchez determina que "totes les activitats d'investigació policial especialitzada que requereixin la utilització de mitjans tecnològics avançats", es troben "emparades" tant per la Llei de Secrets Oficials, com per la Llei d'Enjudiciament Criminal. A més, el govern espanyol recorda que la policia està "obligada" a mantenir la "reserva consegüent" sobre si ha fet servir o no mitjans d'aquest tipus.Comentaris
Que amaguen
Qui s'amaga vol dir que sap a fet quelcom ilegal
Folch
Que un estat podrit amagui aquesta informació vol dir que ñ no és una democràcia, són una colla de feixistes franquistes. El que sobta és que qui ha fet la pregunta es un diputat basc. On collons estan i quina feina fan els diputats catalans que vam escollir? Dropos i traïdors, ho tenen tot.
Teix
Recony, quin secret! S'amaga Moncloa rere la Llei de Secrets Oficials i no diu si la policia va seguir Puigdemont a Bèlgica? És una manera de dir que el va seguir.
Teresa
President, quantes il•legalitats amaguen darrere el secret d'estat aquest defensors de les lleis quan el convé. No gosen ni mencionar les barrabassades que van fer per EUROPA. El PSOE hauria fet bé de treure la careta dels pocavergonyes del PP. No ho ha volgut fer i són tant pocavergonyes com ells. Sánchez has perdut una oportunitat d'estadista, ara estàs ben enganxat.
Pepet de Vallmanya
La Llei és de 1968 o sigui, franquista. I desprès la PP.... reinona d'Andalusssssía diu que per per culpa de Catalunya ?
Ferran
La ley es del año 68, franquismo puro y duro. Y tienen los cojones de referirse a ella porque no tienen ninguna explicación plausible.
spelunca
Despres aquest govern voldra que li aprovin els pressupostos. Apa home, a cagar a la via.

envia el comentari