El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Moncloa recorre al TC les mocions sobre autodeterminació del Parlament
  • CA

El consell de ministres del govern espanyol ha aprovat aquest divendres presentar un recurs al Tribunal Constitucional contra dues mocions del Parlament relacionades amb l’exercici del dret a l’autodeterminació. En concret, recorre l’admissió a tràmit de la moció de la CUP sobre l’autodeterminació, que ha de ser debatuda a l’hemicicle el 12 i 13 de novembre. També porta al Constitucional el rebuig de les peticions de reconsideració sobre aquesta moció presentades per Cs, PP i PSC. 

La portaveu de l’executiu, Isabel Celaá, ha considerat que la mesa de la cambra catalana “tenia ple coneixement” que estaven incomplint la llei quan van admetre el debat sobre l’autodeterminació plantejar per la CUP.

“Volen continuar amb el Procés”, ha avisat Celaá, per després afegir que “cal preservar l’eficàcia de les resolucions del Constitucional”.

Estudiaran la proposta d’il·legalitzar partits independentistes

Pel que fa a la proposició no de llei de l’Assemblea de Madrid que demana la il·legalització dels partits independentistes, Celaá ha detallat que el govern espanyol estudia el text per valorar si cal impugnar-lo. El ministre de Política Territorial, Luis Planas, ha dit que “el tracte és el mateix cap a les dues cambres” sobre la possible diferència en l’actitud de Moncloa cap al Parlament respecte a l’Assemblea de Madrid. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa