El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Moncloa rebutja una carta de Mèxic exigint a Felip VI que es disculpi per la conquesta
  • CA

 

El govern espanyol ha rebutjat “amb tota fermesa” el contingut d’una carta del govern mexicà adreçada a Felip VI en què demana al Rei que Espanya es disculpi pels abusos de la conquesta. L’executiu de Pedro Sánchez lamenta “profundament” que la carta, enviada l’1 de març pel president mexicà, Andrés Manuel López Obrador, hagi transcendit a l’esfera pública. L’equip de Sánchez considera que els fets de fa 500 anys no es poden jutjar “a partir de consideracions contemporànies”. I afegeix que els dos pobles “germans” han sabut “sempre” llegir el “passat compartit sense ira” i amb una perspectiva “constructiva” com a “pobles lliures amb una herència comuna i una projecció extraordinària”.

 

L’executiu estatal ha aprofitat per reiterar la “disposició” per treballar conjuntament amb el mexicà i “intensificar” les relacions “d’amistat i cooperació” entre ambdós països.

 

A la missiva, de la qual se n’han fet ressò diversos mitjans, López Obrador insta Felip VI a reconèixer els abusos comesos durant la conquesta i a demanar disculpes per aquells fets. El president mexicà defensa que la presentació pública de disculpes és l’única forma possible d’aconseguir una reconciliació plena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa