La Moncloa reitera que no acostarà presos a canvi de suport als pressupostos

La negativa de la Moncloa d’apropar presos d’ETA a canvi del suport d’EH Bildu als pressupostos ha estat rotunda. La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha insistit aquest dijous en roda de premsa que el seu executiu no es planteja alliberar presos d’ETA a canvi del suport de Bildu als pressupostos generals de l’Estat per al 2022. Tal com va fer aquest dimecres el president espanyol, Pedro Sánchez, Rodríguez ha recordat que el govern espanyol actua “únicament dins la constitució” i negocia amb “transparència”. “El nostre marc és la llei”, ha subratllat. “Entenc que hi ha persones que no volen celebrar la fi de la violència, però la democràcia no s’accepta a la carta”, ha afegit la portaveu.

“Aquests govern actua sempre d’acord amb la llei” i té “l’autoritat moral i legítima de representar unes sigles que en els moments més durs van estar al territori”, ha afirmat abans de recordar que el PSOE té a les seves files moltes víctimes d’ETA. “Afrontem la negociació pressupostària només pensant en els beneficiaris, que són els ciutadans”, ha defensat Rodríguez, que també ha destacat que el desè aniversari de la renúncia d’ETA a la violència commemora un “triomf de la democràcia” davant el terrorisme, un “èxit col·lectiu” de la societat espanyola, el govern espanyol, la policia i el sistema judicial que “ho van fer possible”.

Rodríguez ha fet aquestes manifestacions en roda de premsa conjunta amb la presidenta de La Rioja, Concha Andreu, un cop ha finalitzat la Comissió Bilateral amb aquesta comunitat. La ministra s’ha compromès a treballar de la mà del govern de La Rioja per pal·liar els efectes de la pandèmia. L’objectiu del govern espanyol, ha dit, és transformar la “cooperació per emergència” entre el govern espanyol i els de les comunitats que ha funcionat durant la crisi sanitària en un sistema estable. Cal, ha apuntat, “aprofitar el que hem aprés” per “modernitzar el país”.

Comentaris

    Ricard Octubre 21, 2021 | 13:43
    És curiós que els autodenominats "constitucionalistes" es dediquin a incomplir la llei general penitenciària, mantenint els presos de l'ETA ben allunyats del Pais Basc de manera manifestament il·legal. Bildu està demanant el compliment de la llei per a l'aprovació dels pressupostos del govern central (!?!?). Inaudit per escandalós.

Nou comentari