Moncloa presentarà un projecte de llei per “prohibir futures lleis d’amnistia fiscal”

Sánchez diu que no publicarà els noms dels beneficiaris de l'amnistia fiscal perquè el TC va fer "impossible revisar els casos"

 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimarts que el seu govern presentarà un projecte de llei per “prohibir futures lleis d’amnistia fiscal”, i ha carregat durament contra la que va aprovar el govern de Mariano Rajoy el 2012. En canvi, Sánchez ha afirmat que “desafortunadament” el seu govern no publicarà la llista de persones que es van acollir a l’anterior amnistia malgrat que s’hi havia compromès. Sánchez ha adduït que el Tribunal Constitucional va fer “impossible revisar els casos que es van acollir a l’amnistia i la publicació dels noms que s’hi van acollir”. “No podem modificar un passat ja sentenciat”, ha dit.

A més de la prohibició de futures amnisties fiscals, el nou projecte de llei també permetrà publicar la llista de morosos i actualitzarà la llista de paradisos fiscals. Sánchez també ha anunciat al Congrés l’actualització de l’Impost de Societats per a les grans empreses per situar-lo al 15%, la retirada “en breu” de les restes de Franco del Valle de los Caídos i la possibilitat que les CCAA incorrin en un dèficit del 0,3% al 2019, dues dècimes més del que estava estipulat.

 

Sánchez ha fet aquestes manifestacions en una compareixença al Congrés a petició pròpia que ha obert assegurant que Espanya és “un Estat de dret” amb una descentralització “superior al de molts països de tall federal”, però on “cal posar el rellotge de la política a l’hora de la societat”.

Nou comentari