La Moncloa no aclareix si manté el compromís de revisar la sedició abans de cap d’any

Montero diu que el seu executiu no es pronunciarà sobre els indults fins que disposi dels informes

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, no ha aclarit aquest dimarts si el seu executiu complirà el compromís d’aprovar la reforma del delicte de sedició abans de cap d’any, en la línia del que va apuntar aquest dilluns el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, que va refredar la possibilitat que arribés en aquest termini. Montero ha apuntat també que el seu govern no es pronunciarà sobre els indults fins que disposi dels informes preceptius –però no vinculants- que passen ara per ara pel Tribunal Suprem.

Montero ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Segons la portaveu aquest és una de les qüestions que l’executiu té “pendents“. Ha citat també la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el TC, RTVE i el Defensor del Poble.

En tot cas Montero ha insistit que el seu executiu treballa per homogeneïtzar la figura del delicte de sedició del Codi Penal a la d’altres països europeus. Es tracta, ha afirmat, d’assimilar el Codi Penal espanyol a la legislació europea i “sortir de l’anacronisme“.

Sobre els indults, Montero ha afirmat que el govern no anticiparà la seva posició. “Treballem en la tramitació obligada de qualsevol sol·licitud, i toca esperar als informes dels òrgans que s’han de pronunciar“, ha dit. Fins aleshores el consell de ministres “no es pronunciarà”.

Nou comentari