El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Moncloa desvincula la negociació amb ERC del traspàs de Rodalies
  • CA

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha desvinculat la negociació amb ERC per aconseguir el seu suport en els pressupostos generals de l’Estat del traspàs de Rodalies. La ministra ha reiterat que la qüestió s’abordarà a la Comissió Bilateral i ha subratllat que cal fer un abordatge tècnic molt acurat. Fonts del govern espanyol consultades per l’Agència Catalana de Notícies asseguren que el govern espanyol està obert al traspàs, però amb un calendari que no vagi lligat a l’aprovació dels pressupostos.

Rodríguez també ha valorat les declaracions de Marta Vilalta aquest matí, que avisava al govern espanyol que ERC votaria ‘no’ i que està molt lluny del ‘sí’. La ministra considera que és “precipitat” que ERC es pronunciï al respecte perquè encara no s’han presentat al Congrés. “No crec que sigui el més apropiat descartar-los abans de conèixer-los”, ha lamentat Rodríguez en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres celebrat aquest dilluns. Tot i així, fonts de la Moncloa han traslladat a l’ACN que no hi ha cap empitjorament de la relació amb els republicans i han tret importància a les declaracions de la portaveu d’ERC, Marta Vilalta.

La ministra i portaveu del govern espanyol ha defensat que els pressupostos seran “bons per a tots els territoris”, i ha especificat que “també per a Catalunya”, perquè augmenten la capacitat inversora. Per això, Rodríguez s’ha mostrat confiada en què el govern espanyol podrà sumar els suports que necessita per aprovar els comptes públics. La portaveu ha comptat amb els vots favorables d’ERC i ha parlat d'”ampliar-los” amb els d’altres grups independentistes, com Junts per Catalunya.

A banda, la portaveu del govern espanyol ha estès la mà a PP i Cs per negociar els comptes perquè “no hem descartat aquest escenari”. Rodríguez ha demanat “un suport majoritari” als pressupostos i ha assegurat que aspiren a “ampliar” els suports obtinguts en l’aprovació dels del 2021.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Quin bo, amb els d'ERC! a octubre 11, 2021 | 17:38
    Quin bo, amb els d'ERC! octubre 11, 2021 | 17:38
    Per a que vincular res, si us ho faran gratis?
  2. Icona del comentari de: Raül a octubre 11, 2021 | 18:10
    Raül octubre 11, 2021 | 18:10
    Van de sobrats.... ja fins i tot li diuen als seus socis quan i de que poden parlar....
  3. Icona del comentari de: David a octubre 11, 2021 | 21:41
    David octubre 11, 2021 | 21:41
    A la Basca ("si no m'aproves no t'aprovo"). No a la catalana ("si em promets això, t'aprovo").
  4. Icona del comentari de: miquel puigpelat a octubre 12, 2021 | 09:24
    miquel puigpelat octubre 12, 2021 | 09:24
    Però...........la taula no era per solucionar el problema polític?. Ara resulta que només és per obtenir més autonomia. El referèndum, l'autodeterminació i la independència han de ser els únics temes de la taula de diàleg.
  5. Icona del comentari de: 2021 a octubre 12, 2021 | 12:46
    2021 octubre 12, 2021 | 12:46
    La taula no es vincula amb l'amnistia. Ni amb un referèndum pactat. Ni amb el traspàs de rodalies. Ni amb res que ens interessi, vaja. De fet, hauriem de fer la prova, dient per exemple: demanem un petit apartat de pressupost per a regalar una bona barretina a cada avi aquest hivern. M'hi jugo el coll que també trobarien la manera de justificar un "no" i els de vox ho portarien al constitucional. Esquerra (?) Republicana (?) de Catalunya (???) ho sap i ens pren el pèl. Sempre queden nostàlgics i/o ingenus que els voten perquè no saben veure que, un cop ha calgut coratge per tirar endavant la independència, ha quedat al descobert que era una estratègia per a obtenir vots i prou. Què poc els hi costava! En Tardà muntant en numeret al congreso, mentre no feien cap pas real. Ni en Junqueras a preparar estructures d'estat, ni es va presentar a la proclamació de la independència (morta als pocs segons de néixer, en part per enganys, en part traïció), ni Romeva havia fet contactes a l'exterior ni Rufian és "ni independentista ni nacionalista" A veure si el diaris comecen a dir les coses pel seu nom: taula de l'engany o taula de rendició. No mereix el nom de "taula del peix al cove" perquè són tan inútils que no porten ni un peix al sarró.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa