Moncloa investiga com es finança l'exili de Puigdemont a Brussel·les

Fonts del govern espanyol insisteixen que el president destituït "no viurà de l'erari públic"

El govern espanyol estudia com es finança l'exili de Puigdemont a Brussel·les, amb la mirada posada a qualsevol destinació de diners púbics a aquesta finalitat, segons han apuntat fonts de La Moncloa. L'executiu de Rajoy ha insistit aquest divendres que no es pot destinar "ni un euro" de l'erari públic a sufragar les despeses del Consell de la República o de l'Espai Lliure de Brussel·les per pilotar el procés des de la capital europea.

 

 

Fonts del govern espanyol ja van assenyalar aquest dijous, un cop coneguda la renúncia de Puigdemont, que el president "no viurà de l'erari públic" a Brussel·les. La investigació, però, va més enllà per determinar la font dels diners de què disposa Puigdemont per pagar el seu exili, siguin o no públics. "Al final, ho sabrem", apunten aquestes fonts.

Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministre, el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ja ha advertit que la creació d'estructures paral·leles a Brussel·les "és simplement impossible". "No existeixen estructures paral·leles", ha dit, perquè "les estructures són les que estableixen la Constitució del 1978 i el corresponent Estatut d'Autonomia, i la resta és fantasmagòric, no tindrà cap efectivitat i no hi haurà ni un euro de l'erari públic per pagar aquest tipus d'activitats que són pures i meres irrealitats".

 

Comentaris