Moncloa dona per tancada la “falsa polèmica” sobre el mediador

Montero assegura que seguiran amb el full de ruta per al diàleg malgrat les convocatòries electorals

La ministra portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha donat per tancada la “falsa polèmica” sobre la figura del mediador que reclama el president de la Generalitat, Quim Torra. En roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Montoro ha considerat que “no és necessària” aquesta figura en el diàleg entre governs perquè “la totalitat dels ciutadans espanyols són testimonis de les converses”. A més, la portaveu ha desvinculat el full de ruta per al diàleg amb les pròximes convocatòries electorals. “El diàleg no pot esperar. El diàleg és urgent i necessari”, ha reblat. Pel que fa a la taula entre governs que s’ha de celebrar abans que acabi el febrer, ha dit que encara no té data i que es convocarà “en breu”. 

Montoro no ha detallat qui formarà part de la delegació del govern espanyol a part del mateix president Pedro Sánchez i el vicepresident segon, Pablo Iglesias. I s’ha limitat a dir que és Sánchez qui determinarà les persones que formaran part de la taula del diàleg amb el Govern. Amb tot, ha manifestat el compromís del govern espanyol de “seguir aprofundint amb els punts de trobada” i intensificar en els pròxims mesos el seu full de ruta malgrat les convocatòries electorals.

Tot i que el govern espanyol dona per superat el debat sobre el mediador, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dimarts que el president Torra defensarà a la taula independentista que el mediador és la “millor manera” de garantir els acords amb la Moncloa. El mediador, doncs, es “portarà a debat” a una taula independentista que encara no té data però que s’hauria de celebrar entre aquesta setmana i la que ve.

Nou comentari