El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Moncloa diu que ERC i JxCAT “s’han de posar d’acord” sobre la taula de diàleg
  • CA

L’executiu espanyol assegura que té voluntat de celebrar la taula de diàleg sobre la situació política a Catalunya al mes de juliol, però fonts de La Moncloa apunten que per poder celebrar la reunió “primer ERC i JxCAT s’han de posar d’acord”. La Moncloa atribueix d’aquesta manera la manca de concreció sobre la data i lloc de la trobada a les desavinences entre els dos socis del govern de la Generalitat sobre aquesta qüestió.

Els membres de l’executiu espanyol han reiterat en les últimes hores aquesta intenció de reprendre el diàleg amb les forces de la Generalitat. Ho ha fet aquest dimecres la vicepresidenta Carmen Calvo al Congrés dels Diputats en resposta a una pregunta de la portaveu del PP, Cayetana Álvarez de Toledo. Segons Calvo, el govern espanyol convocarà la taula de diàleg sobre la situació política a Catalunya perquè és “l’única manera de trobar una sortida en el nostre marc constitucional i amb la fórmula democràtica tan exòtica que és reconèixer l’altre, el que no pensa com tu”.

També aquest dimarts a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, va afirmar que el seu executiu complirà el compromís del president del govern espanyol de reunir la taula de diàleg al mes de juliol. Queda per fixar, segons Montero, “data, lloc i hora” però el seu executiu es manté en la dinàmica de buscar una “solució dialogada” a la crisi política.

Segons Montero, el seu executiu ha parlat de manera continuada amb la Generalitat “per transmetre i afinar” la situació en qüestions tan importants com el fons de 16.000 MEUR per combatre el covid-19, i “un cop superada la part mes dura” de la crisi “podrem reprendre l’agenda” política pel que fa a la Mesa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa