Moncloa defensa a Borrell perquè a la UE no ha calgut matar indis

Curiosa resposta històrica de la Moncloa a una pregunta del senador Iñarritu sobre les polèmiques declaracions del ministre d’Exteriors, amb arguments lingüístics inclosos

 

Interpretació històrica al gust i amb arguments idiomàtics pel mig. D’aquesta manera respon el govern espanyol a les preguntes de l’hiperactiu senador d’EH Bildu, Jon Iñarritu, sobre les polèmiques declaracions del ministre d’Exteriors, Josep Borrell, amb què assegurava que als Estats Units s’havien “matat quatre indis”. 

 

El govern espanyol ha contestat disculpant al ministre perquè “construir una unió federal als Estats Units va ser més senzill que a Europa perquè a més de compartir idioma les colònies originals no s’havien enfrentat en guerres sagnants entre elles durant segles, com si va passar al Vell Món”. L'idioma dels colons, doncs, argument de pes per construir un Estat. 

 

L’executiu de Sánchez assegura que el ministre “ja ha expressat el seu respecte i solidaritat amb la comunitat nadiua americana” perquè es va acabar “a gran escala” amb els “habitants primigenis d’Amèrica del Nord”.

 

Ara bé, la segona part de la resposta, la Moncloa destaca les “diferències entre el procés de construcció d’Estats Unist amb el projecte de construcció europea”. “Tendim a oblidar que la UE té a penes 50 anys d’existència”, subratlla l’executiu espanyol.

 

En canvi, segons la resposta governamental, EUA va proclamar la seva independència el 1776 i va nèixer com a subjecte de dret internacional el 1783. “Va necessitar gairebé un segle i una cruenta guerra de secessió per convertir-se en un Estat homogeni i, tot i això, part de la seva població marcada per l’esclavatge no va assolir els plens drets civils fins els anys setanta del segle passat”, remarca la Moncloa. 

 

 

Una situació que compara positivament amb la Unió Europea perquè actualment “tot ciutadà de la Unió gaudeix de la plenitut de drets i llibertats en el marc d’Estats democràtics i de dret”. “No pot afirmar-se que sigui un assoliment menor en només mig segle d’existència”, conclou la comparació.

El senador d'EH Bildu Jon Iñarritu

 

La resposta al senador Iñarritu
La resposta al senador Iñarritu | Jon Iñarritu

 Comentaris
Anna
Quin impresentable. La quota de dinosaure, molt propi d,espanyols
fu man txu
Les paraules de Borrell son la confirmacio que es una macarra. Les paraules de defensa a Borrell per part del PSOE son la confirmacio que Borrell no esta sol macarristicament parlant.
Vicenç Ramoneda
"A la UE no ha calgut matar indis?" És què, els de l'UE, "van anar" a matar indis car "ells no van venir" perquè els matessin.
indius
Borrell mata 4 indius
El progrés no ve per la llengua que s'imposa, és per la cultura.
El Pepet quan va fer aquestes penoses declaracions el que pretenia era tirar amb bala contra la llengua, i quina devia ser aquesta llengua?? doncs ja us ho podeu imaginar, però la seva llengua, la dels franquistes socialitzats li va jugar una mala passada i li va fer sortir allò que realment pensa, que quatre indis no importen. I ja que parlava de progrés relacionant-lo amb la llengua, per què a sud-Amèrica no es dóna el mateix cas?? si allà també es va colonitzar amb una sola llengua?
Burret
4 Indis?, no serà que el Burrell es una mica ignorant.
Guido
En Europa os masacrais en guerras mundiales . Teneis la exclusiva . La proxima tambien sera aqui . Glotones .
Als catalans ens maten el solidario desde 1640
i abans per inquisició desde 1503.
Borrell la pastilla i al asilo que es tard
Socialistes, feu vomitar.
Putrefacció, neurones mortes i decadlència al poder!

envia el comentari