El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Moncloa corregeix Calvo i diu que no té cap previsió d’aplicar l’estat d’alarma
  • CA

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha assegurat aquest dimarts que malgrat les manifestacions de la vicepresidenta del govern, Carmen Calvo, apuntant a la possibilitat de reactivar l’estat d’alarma en cas de rebrot del coronavirus, l’executiu espanyol no té cap previsió d’actuar en aquesta direcció. “En aquests moments la pandèmia està controlada, segueix l’evolució que preveia i hi ha un menor contagis, i per tant hi ha els instruments per acotar i limitar els brots esporàdics en zones concretes”.

A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Montero ha recordat que les CCAA tenen ara les competències similars a les de la fase 2 de l’estat d’alarma sobre locals comercials i horaris, entre altres.

Per aquest motiu ha volgut dir “amb claredat” que el govern espanyol “no està estudiant ni a curt ni a mitja termini tornar a declarar l’esta d’alarma”. “No tenim en ment l’aprovació de l’estat d’alarma i sempre hem dit que si la situació sanitària global del país canviés de forma important i dràstica, circumstància que no hi ha, com ha fet anteriorment, el govern activaria tots els mecanismes normatius que tenim a l’abast per frenar la transmissió del virus”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa