La Moncloa admet que l'ordre d'extradició "no ha funcionat"

Esperaven que la justícia belga lliurés Puigdemont i els quatre consellers destituïts de manera immediata
Mariano Rajoy amb Soraya Sáenz de Santamaría
Mariano Rajoy amb Soraya Sáenz de Santamaría | ACN

La Moncloa reconeix que el sistema per detenir i entregar davant la justícia espanyola Carles Puigdemont i els quatre consellers destituïts a Bèlgica "no ha funcionat". Fonts del govern espanyol admeten que l'ordre europea de detenció "no és eficaç" i que no s'ha obtingut el resultat esperat "ni en temps ni en el fons de la qüestió". El govern de Mariano Rajoy esperava, doncs, que tant el president destituït com la resta de consellers fossin lliurats a la justícia espanyola amb major celeritat però han comprovat que el sistema és "molt garantista" i que els terminis són massa llargs. Una crítica que centren en el sistema però no en la justícia belga, que consideren que ha seguit els passos adequats. En aquest sentit, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, plantejarà divendres una reflexió sobre el funcionament de les ordres europees de detenció (en vigor des del 2002) en el sí d'una reunió dels ministres europeus de justícia.


Les mateixes fonts apunten que no es tracta d'apuntar en quina línia ha d'anar una possible reforma d'aquest sistema europeu de col·laboració entre països sinó d'explicar el cas que han viscut i plantejar els "problemes" que ha comportat. D'altra banda, fonts de la Moncloa han qualificat de "raonable i intel·ligent" la decisió del magistrat del Suprem Pablo Llarena de retirar les ordres europees i internacionals de detenció que pesaven sobre tots cinc. Argumenten que, d'aquesta manera, tots els investigats es jutjaran "en igualtat de condicions i pels mateixos delictes", davant el temor que la justícia belga pogués extradir Puigdemont, Comín, Serret, Puig i Ponsatí per menys delictes (per exemple, a Bèlgica no existeix el delicte de rebel·lió).


 

Amb aquest pas del jutge Llarena, Puigdemont i els consellers destituïts ja no poden ser detinguts a cap país estranger i seran arrestats en el moment que tornin voluntàriament a territori espanyol. "Això els fa encara més responsables dels seus actes i de les explicacions que deuen als catalans", apuntaven fonts de l'executiu. 
Comentaris
Josep M
MARIANO, has estirat tant la corda, que s,ha trencat
Looez
Presó immediata pels terroristes Rivera, Rajoy i Iceta. I il•legalització de PP, PSOE i Ciudadanos
Aquesta notícia és una manipulació evident
A Bèlgica es van negar, en un altre temps, a extradir etarres. El Govern Espanyol coneixia molt bé el procés. Procés que depenia de l'Audiència Nacional, no del Govern Espanyol. El Mon està mentint sense més.
LUIS
La vision de la vida desde el fascismo obviamente no es la real, y si esperaban que un pais democratico y civilizado como Belgica enviara al president i als consellers a los calabozos españoles a que los enmanillaran y los golpearan como a sus compañeros, entonces es que estos bobos son capaces de pensar que van a ir de viaje a Gante o a Brujas y van a ver alli el toro de la vega.
Cree el ladrón
que todos son de su condición. (I jo continuaré amb els meus desitjos, ja que, poc a poc, es van complint en forma de carn d'olla pel Pere Botero)
Maria
Quins pocavergonyes esteu fets! A vosaltres us vull veure a tots a la presó colla de corruptes i lladres.
PRINGATS
ESTADO ESKAÑOL PRINGADOS, puta la justicia, puta el gobierno, puta la monarquia, putas todos
Josep
Es evident , no ha funcionat. Quin ridicul , cada vegada ho veig mes espantos, pel mateix delicte a uns els colocan en presó preventiva i als altres els retiran l ordre de captura, a Europa els jutges deuen al.lucinar.
Consol
Ara es veu q el Govern d'Espanya no en te prou amb manega la justicia del Reina d'Espanya q ara vol q tote Europa ha de posar la justicia a les sevas ordes. Vergona hem fa q deuen pensar a tots els Paisos de la Unio Europea donan tote la credibilitat a Espanya quan ara es demostra q tot s'els i en pot anat a norris. Espero q aviat algu s'hen doni conte q la creditabilitat aviat s'en va al carrer. Endavant la REPUBLICA CATALANA
Karlus
A mi em fa l'efecte que el "gobierno" i els seus jutges marionetes, la caguen una darrera l'altra, no n'encerten ni una. Ineptes, ignorants, corruptes i feixistes
Sisco
Jo crec que si que a funcionat, i perfectament, han descobert quina mena de demòcrates i jutges hi ha al estat Espanyol, i com funciona el estat de dret, heu futut la pota fins allà dalt, ineptes i corruptes.
ha quedat palés que és revenja i no justicia
inclús jutges espanyols ho han dit "com pot ser que s'hagi retirat l'euro-denúncia, però sí tornen, els detendrán? o hi ha delicte o no"...els del "gobierno" estan més que rabiosos...tants favors pagats i tantes pressions i ni així se'n han sortit, han quedat en més espantós ridícul....el President Puigdemont ha fet una bona jugada....VISCA LA REPÚBLICA CATALANA!!!
Engelbert
Fora d'espanya el seu sistema judicial es arcaic, inquisitorial, pre-napoleònic, colonialista, erroni, corrupte, inadequat i vivint en Bàbia. Seria convenient que s'auto-destruís pel bé de la humanitat.
Català a Mallorca
Això vol dir que t,acusen d,uns delictes tant potents i ferotges que poden sumar penes de presó de la tira d,anys però només t,ho aplico si tornes a casa? Quin era el problema? Que trigarien mesos en lliurar al president o que s,ensumen que la justícia europea veu que això no té ni cap ni peus i farien un ridícul lamentable? Si esteu tant segurs de la vostra justícia pq no seguiu endavant? Pq sabeu que no s,aguanta per enlloc tot això!!!! Sou patètics!!!!
Fart de fachas
No ha funcionat perque Bélgica es molt mes demòcrata que Espanya, allà ni farts de vi aurian fet el papelòn de aquets falangistas, ya han quedat ben retratats arreu de Europa,.
Pp igual a dictadors repressius corruptes que es mereixen presor
Me Parto de Risa
De donde se deduce que el cara-bollo del juez Llarena ha hecho exactamente lo que tú le has ordenado que haga, como el servil y rastrero gusano que es, maldito gallego ignorante baboso de los cojones!!!
Pussy Galore
Com els vostres cervells, que no funcionan exepte per que no us cagueu a les calces.
Ep!
Ara, el ministre (reprovat) Català intenta canviar les regles europees que no li van bé. Això sí, canviar la constitució... ni parlar-ne!
Josep Maria
Lo que han fet el impresentable govern español es desterrar als polítics

envia el comentari