El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Molinero va parlar amb el cap de l’helicòpter per si podien aterrar al Parlament
  • CA

 

“Vaig parlar amb el cap de l’helicòpter, la unitat Hèlix, sobre les possibilitats d’aterrar a la Ciutadella”. Aquesta ha estat una de les explicacions del comissari Joan Carles Molinero, membre de la Prefectura durant el 2017, sobre el pla de detenció del Govern arran d’una virtual Declaració d’Independència. Molinero que ha declarat per segon dia a la fiscalia en el judici contra la cúpula d’Interior. A preguntes del fiscal Miguel Ángel Carballo ha detallat el pla de detenció que va descriure el Major Josep Lluís Trapero i el seu excompany de Prefectura, el comissari Ferran Lòpez.

 

Molinero ha concretat que el pla el van pensar entre el 25 i 26 d’octubre i no el van escriure. “Ningú n’havia de saber res”, ha remarcat. “Qui l’havia de dur a terme ja se li diria”, ha subratllat. Es va pensar diferents escenaris. “Si la detenció s’havia de fer al Parlament, no era entrar, detenir algú i marxar… hi haurien manifestacions, que, de fet, hi eren”, ha afegit. Per això, es va comptar des del Grup Especial d’Intervenció (GEI), la unitat Canina o els Tedax.

 

També ha emfatitzat que va parlar amb el comissari Rafael Comes, cap d’investigació criminal, a qui li va encomanar les tasques d’interlocució amb el TSJC. Tampoc li van especificar perquè. L’inspector Joan Garcia Solana, responsable de relacions amb la Justícia, li van ordenar que el 27 es desplacés al TSJC per posar-se a disposició de Jesús Maria Barrientos, president del Tribunal.

 

En aquesta línia, Molinero també ha assenyalat que tant ell com Lòpez li van treure del cap al Major que fos ell qui detingués el president de la Generalitat. En tot cas, ho farien ells mateixos. Així van elaborar un excel amb els binomis de comissaris i intendents i els membres de Govern que els tocava detenir i el telèfon dels escortes. El document es va destruir. El comissari va parlar no només amb el cap de la unitat Hèlix, per possibles llocs d’aterratge i amb els GEI perquè estiguessin a l’aguait entre el 25 i el 28 d’octubre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa