El mòbil de Torrent, objectiu d’un programa espia que només poden comprar els governs

Escàndol amb l'aplicació Pegasus

El mòbil del president del Parlament, Roger Torrent, va ser un dels objectius de Pegasus, un programa espia desenvolupat per la companyia israeliana NSO, que només poden comprar governs i cossos i forces de seguretat. Segons avancen els diaris El Pais i The Guardian, el telèfon de Torrent va ser atacat per Pegasus el 2019. 

Segons una investigació de la Universitat de Toronto, encarregada per Whatsapp, la intervenció del telèfon de Torrent es va fer a través d’un error de seguretat de WhatsApp que va permetre col·locar el programa espia en el seu mòbil amb una video-trucada perduda que el president del Parlament ni tan sols va haver de contestar perquè li fos introduït.

Citizen Lab, un grup de ciberseguretat de la Universitat de Toronto, va analitzar l’error de seguretat de WhatsApp, que va permetre intervenir almenys 1.400 telèfons, i ha confirmat als dos diaris que el telèfon de Torrent va ser un dels atacats.

A més, hi ha evidències que algú va vigilar l’activitat del mòbil del president del Parlament i que fins i tot va esborrar i manipular missatges. Tot això coincidint amb el període en què Torrent va haver de declarar com a testimoni davant del Tribunal Suprem durant el judici del Procés.

 

Nou comentari