El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El misteri del cotxe de Cambrils, el preu de l’assegurança
  • CA

Testimoni clau de referència aquest migdia al judici del 17A a l’Audiència Nacional. Ha estat Mohamed Aalla, germà dels terroristes morts Youssef Aalla i Said Aalla, i propietari de l’Audi A3 amb què es va perpretar l’atac a Cambrils. Mohamed Aalla s’ha desvinculat del tot de la cèl·lula. De fet, ha dit que no havia estat ni al pis del seu germà Yousef a Ripoll ni a la casa d’Alcanar. “Ell ens deia que tenia una casa a Tarragona no pas a Alcanar”, ha aclarit. 

Ara bé, Mohamed ha defensat perquè portaven el seu cotxe els integrants de l’atac a Cambrils. El testimoni, que encara està a la causa per què el vehicle està “comissat” i en defensa la seva propietat, ha assegurat al tribunal que el vehicles era el que feia anar el seu germà. “El va posar al meu nom perquè l’assegurança fos més barata”, ha justificat. 

Pel que fa a l’acció dels seus germans, ha detallat al tribunal que ” mai havia pensat que els xavals farien aquestes coses”. “Tampoc sabien massa de religió, havien vingut del Marroc de petits, han estudiat aquí”, ha destacat. Mohamed Aalla ha explicat que els seus germans petits eren religiosos i anaven a la mesquita però que no va veure que estiguessin radicalitzats. També ha concretat al Tribunal que coneixia els integrants de la cèl·lula perquè eren “del poble”, també l’imam perquè a vegades anava a la mesquita. 

En la seva testifical, també ha admès que no van saber que Said els va deixar una nota de comiat amb instruccions per si moria fins que els ho va dir la policia. Sobre Driss Oukabir, diu que el coneixia de vista però no l’havia vist mai amb els seus germans. A l‘advocat de Driss Oukabir li ha anat molt bé la jornada perquè cap dels policies que han testificat sobre l’explosió d’Alcanar han pogut relacionar-lo amb el sinistre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa