Sàmper defensa sumar més mossos per no fer “tan ús de la força”

L’exconseller d’Interior Miquel Sàmper ha celebrat que aquest divendres tingui lloc la Junta de Seguretat entre la conselleria i el ministeri de l’Interior. En una entrevista al Cafè d’Idees de La 2 i Ràdio 4, ha manifestat que el conseller Joan Ignasi Elena té el deure de “convèncer” el ministre Fernando Grande-Marlaska que “ens deu moltes coses”. Un dels aspectes clau d’aquesta trobada és l’acord per ampliar la plantilla dels Mossos d’Esquadra, un pacte que el mateix ministre ha confirmat aquest divendres que ja existeix. Segons Sàmper, “si en comptes de tenir 17.000 mossos en tinguéssim 40.000, podrien anar 4.000 policies a les manifestacions i d’aquesta manera es podria encerclar millor la zona per tal de no fer tan ús de la força“.

Sàmper ha reconegut en aquesta entrevista que es va “sorprendre” quan va saber que no seguiria sent conseller d’Interior. “Diuen que qui apareix a les travesses després no acaba consolidant-se com a polític“, ha manifestat, i ha afegit que “no és que em sorprengués a mi, sinó que molts mitjans de comunicació ja ho anunciaven i donaven per fet que jo ho seria”. “Jo vaig entrar en política per casualitat i vaig sortir per casualitat, de manera que si torno serà per això”, ha dit, tot i que ha assegurat que no va ser el president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, qui va decidir que ell no seguiria al capdavant de la conselleria: “Estic segur que no, els organismes dels partits tenen els seus interessos“.

Per altra banda, Sàmper ha demanat a la CUP que no exerceixi tanta pressió cap als Mossos d’Esquadra, i ha insistit que no veu tan necessària una comissió al Parlament sobre el model d’ordre públic. En aquest sentit, ha volgut recordar que “els Mossos d’avui són els mateixos que els de l’1-O i el 17-A. Per què ara dubtem d’ells?“.

Comentaris

  Ferran Novembre 05, 2021 | 15:20
  Defender de esa.forma el hecho de más Mossos, que "per se" está bien,es de gili...
  uno que vive en Tabarnia Novembre 05, 2021 | 15:50
  com mes Gossos hi hagi mes petons ens faran, aixo volen un estat policial
  Mare de Déu. Els aporellos instalats a l'erari públic de Catalunya! Novembre 05, 2021 | 18:25
  El que hi haurà és més gent a pegar i menys gent, en proporció, que rebrà més. A on va treure's el títol aquest brillantíssim exconseller?

Nou comentari