El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El ministre de Justícia titlla “d’anacronisme” que el delicte de sedició castigui amb 15 anys
  • CA

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, opina que és un “anacronisme” que en el Codi Penal espanyol el delicte de sedició pugui castigar algú amb fins a 15 anys de presó. En una entrevista a El País, ha afegit que es tracta d’un “excés” si es compara amb les lleis alemanyes, franceses, italianes o portugueses. Campo recorda que aquest delicte no s’ha tocat durant 200 anys, i és per aquest motiu que defensa la seva “revisió” i “armonització“.

En l’entrevista reconeix que el seu Ministeri no s’hauria plantejat la seva revisió si els presos polítics no haguessin estat condemnats per aquest delicte. “Possiblement no ens ho hauríem plantejat, s’ha de ser honest; durant molts anys no s’han hagut d’aplicar aquests delictes“, respon al periodista.

El ministre es nega a respondre si el Consell de Ministres pot atorgar un indult als presos. “Quan es produeixi aquest debat, m’ofereixoa explicar per què es donen o es deneguen aquests indults; ara mateix seria impropi d’un ministre de Justícia que es pronunciés“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa