El primer ministre de Gibraltar adverteix Sánchez: "La sobirania seguirà sent britànica"

Picardo assegura que els compromisos per escrit exhibits per Sánchez són "trossos de paper que no tindran efectes legals"
Picardo, a la seu del govern de Gibraltar
Picardo, a la seu del govern de Gibraltar | W.A. William

El primer ministre de Gibraltar, Fabián Picardo, ha advertit al president espanyol, Pedro Sánchez, "la sobirania" del penyal "seguirà sent britànica". Picardo ha contestat en una declaració institucional a l'anunci de Sánchez, que aquest dissabte ha assegurat que aprovarà l'acord del Brexit després d'aconseguir que el dret de veto espanyol a qualsevol canvi entre la relació entre Gibraltar i la UE. En una compareixença des de la Moncloa, el president espanyol ha obert la porta a una cosobirania espanyola i britànica del penyal. En una declaració institucional, Picardo ha contradit aquestes afirmacions i ha apuntat que els compromisos per escrit exhibits per Sánchez "són trossos de paper que no tindran efectes legals" i "no condicionaran" el futur dels gibraltarenys.


 

Sánchez ha explicat que ha aconseguit una declaració conjunta del Consell Europeu i la Comissió i un reconeixement per escrit del govern britànic que garanteix que "la relació de Gibraltar amb la Unió Europea" requereixi sempre el vistiplau de Madrid. Aquests documents, per Picardo, són tan sols "declaracions polítiques" que "no volen dir res" davant d'un text legal i la "determinació" del poble del penyal, que ha votat en repetides ocasions la seva voluntat de pertànyer al Regne Unit. "El futur de Gibraltar és un futur totalment britànic", ha assegurat, abans de reiterar que l'anunci de Sánchez no reflecteix "cap posició nova per molt que hagi intentat de presentar-ho així".


 

  

A més, el primer ministre ha comparat l'actitud del socialista en relació a la Roca amb la del dictador Francisco Franco. "Perseguint la sobirania de Gibraltar, no està fent res més que imitar el mandat del mateix 'Generalíssim'", ha apuntat. Tot seguit, ha considerat que "per passar pàgina" amb el franquisme "seria més efectiu" un canvi de posició pel que fa a Gibraltar que no pas "moure les restes d'un home mort d'un lloc de Madrid a un altre", en referència al trasllat del cos del dictador fora del Valle de los Caídos, impulsat pel govern socialista. 

 
Comentaris
Parsley
Estamos contigo, Fabián. La España del ‘’a por ellos’’ tiene miedo!
JordiP
Galleda de freda realitat que el Picardo ha llençat al cap de Sànxes. Creien a Madrit que al S.XXI els territoris poden canviar de mà com al S.XVII? Avui día, senyors, qui canvia els territoris de nacionalitat són els ciutadans que hi habiten. Espanya va regalar el penyal a Inglaterra "a perpetuitat". Recordeu a canvi de qué? Santa Rita, lo que se da no se quita.
JordiP
I és que un tractat internacional que posa fi a un enfrontament armat multinacional, com fou la Guerra de Successió, no és pot modificar així com així. Si es va regalar un territori, aquest deixa de ser del que l'entrega. Per sempre. I Qualsevol intent ulterior de ficar cullerada, fins i tot 300 anys més tard, no és benvingut. Altre cosa seria si la població tingués tirada a la pertinencia anterior, però aquest no és el cas. Els "llanitos" van marxar.
Gongylus
Jo, si fos espanyol, també reclamaria que tornessin a ser d'Espanya tots els països de sud-america que es van alliberar unilateralment.
carlos
La España del ‘’a por ellos’’ no tiene huevos de ir a Gibraltar. Solo tienen pelotas con quien saben que a la fuerza no les pueden ganar, sino se bajan los pantalones y a chupar, de eso sabe mucho aznar de chupar
Pep
Dues pedres ben grosses, ejpanyols
Res es etern, l'Espanya actual tampoc.....
Aquests espanyols estan sonats, es pensen en el seus deliris de grandesa, que tot es seu, Gibraltar, Andorra, Portugal, doncs es que NO, i aviat Catalunya tampoc....es qüestió de un any més o menys....tal com ja accepten timidament alguns polítics unionistes....
Parlem clar i sense complexes....
Saps que passa Gongylus , que tots aquests estats que dius, ho varen fer a base d'hòsties, i ara tenen exercit com Anglaterra, i els "valents" espanyols MAI es ficaran amb qui els va guanyar a hòsties i tenen un exercit, només saben reprimir a la població indefensa. Tal com va dir un general espanyol, .."ellos pelearon", es l'únic llenguatge que entenen dissortadament.
La ignorancia es molt atrevida .....
Gibraltar i Menorca va ser donat a PERPETUITAT, per la corona espanyola a Sa Majestat Britànica en el tractat d'Utrech, a canvi de que els catalans no tinguessin ajuda anglesa davant la invasió borbònica, Menorca va ser anglesa 200 anys, i conquerida per França, qui en el tractat d'Amiéns, la va tornar a la corona espanyola, o encara avui seria anglesa..
Pepet de Vallmanya
I feu molt bé ! Amb ejPPaña no hi vol estar ningú ! Perquè serà ?

envia el comentari