La ministra de Transports emplaça el Govern a “rescatar” les autopistes de la seva titularitat

La ministra de Transports reconeix el "greuge comparatiu" que ha patit Catalunya amb les vies de pagament

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha emplaçat aquest dimecres el govern de la Generalitat a “aplicar el criteri” del govern espanyol i “rescatar” les autopistes de la seva titularitat que mantenen els peatges. En una entrevista a la Ser Catalunya, Sánchez ha retret al vicepresident i conseller de Territori, Jordi Puigneró, que recorri al “discurs de l’espoli” per valorar la finalització de les concessions de l’AP-7, l’AP-2, la C-32 i la C-33, que considera “una bona notícia sense pal·liatius“. Ha reconegut el “greuge comparatiu” que existia a Catalunya respecte a l’Estat, tot recordant que el 2018 a Catalunya la meitat de vies d’alta capacitat eren de pagament”, però ha afirmat que el govern espanyol “ha corregit aquesta situació“.

Segons Sánchez, “el que ha de fer el govern de la Generalitat és aplicar aquest criteri, i com a responsable de les concessions d’autopistes de la Generalitat rescatar les autopistes i alliberar, com ha fet el govern espanyol, els catalans del pagament d’aquestes autopistes” perquè “no pot estar situat permanentment a la queixa i al discurs de l’espoli“. La ministra ha reaccionat d’aquesta manera a les crítiques de Puigneró, que aquest dimecres no assistirà a la inauguració de l’enllaç entre l’A-” i l’AP-7 i que aquest dimarts va instar el govern espanyol a “demanar perdó” per “l’espoli” de 50 anys als catalans mitjançant els peatges de les autopistes sense construir cap alternativa.

Sánchez ha apuntat que malgrat les manifestacions de Puigneró “nosaltres ens hem posat a treballar i tenim una voluntat acreditada d’intentar iniciar una via de retrobament i de demostrar que no entenem Espanya sense Catalunya“, “i a partir d’aquí aquestes consideracions que puc entendre, però que no comparteixo, les deixo al marge de l’objectiu final”. Precisament respecte a la taula de diàleg ha apuntat que “no sap” si ella serà present a la reunió.

“Segur que estarà formada per ministres que tenen coses a dir i que treballaran per assolir els objectius que ens fixem”, ha dit, i “jo estic a disposició del president del govern per ser útil allà on em demani”. En tot cas ha celebrat que el govern espanyol i la Generalitat “han trencat una dinàmica devastadora per als catalans”. “Crec que malgrat que alguns ens deien ingenus esquem demostrant que aquesta voluntat és real i es tradueix en fets i en una millora a la vida dels catalans“.

Comentaris

  Jeroni Munyós 01/09/2021 10:55 am
  Quina barra aquesta ministra espanyola, és la que ahir deia que les autopistes gratuïtes a partit d'ahir, ho eren gràcies a l'actual govern espanyol (?!). Quan en realitat avui son gratuïtes perquè als "empresaris" que les "gestionaven" se'ls hi va finir la concessió. Cal que ens despertem, cal denunciar-ho i no hem de continuar deixar-nos aixecar la camisa.
  "Greuge comparatiu" el que han patit altres regions 01/09/2021 11:04 am
  El franquisme al permetre les primeres autopistes de peatge espanyoles a Catalunya, va fer que aquesta regió es desenvolupés més, més ràpid i millor que altres regions "oblidades". L'un per l'altre.
   Sencillament això que diues es pura DEMAGOGIA 01/09/2021 12:05 pm
   Cínic comentari el teu, que no dius les carreteres i circunvalcions que té Madrid, que obvies que el primer ave va ser cap a Sevilla on nomes hi han tapes i feries d'esbarjo, que obvies la disfunció de no efectuar el Corredor del Mediterrà, que obvies els 17000 milions anuals que ens expolien. I si la A2, la van fer primer que d'altres, es per la llogica de ser necessària com a zona mes desenvolupada de ñ, i per lo rentable que els hi ha sortit. (157 cops amortitzada).
    Sencillament això que diues es pura XERRAMECA @DEMAGOGIA 01/09/2021 12:14 pm
    Et destapes amb la demostrada mentida dels 17.000 milions anuals d'espoli. Només amb això, tota la resta que diguis no té sentit.
   Ricard 01/09/2021 12:42 pm
   Si, Franco permetia molt. Fins i tot podia permetre que t'afusellessin. Avui en dia permeten empresonar-te o atonyinar-te si ets català. Sembla que avui no et permeten autopistes, sinó autovies si ets castellà.
  ton c. 01/09/2021 11:55 am
  m´estic delint per quant arrivi la vinyeta a les autovies a tot Espanya,llavors tornarem a obrir cava.

Nou comentari