El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Millo denunciarà cares “conegudes” que acusa d’atiar linxaments contra ell a les xarxes
  • CA

L’exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo presentarà diverses denúncies contra “persones que lideren moviments a les xarxes amb molt seguidors” a qui acusa d’incitar odi contra la seva persona de forma “sagnant”, ha explicat en declaracions a ‘El món’. Millo ha assegurat que en els darrers mesos ja havia presentat alguna querella i que a causa de comentaris en xarxes socials apareguts després d’una entrevista que se li va fer al programa de TV3 ‘FAQS’ està disposat a presentar-ne de noves.

Tot i que no ha revelat el nom dels afectats per les denúncies, Millo ha precisat que són persones que “marquen un camí quan surten a atacar a algú” i això genera la reacció de “moltes persones o robots que els segueixen, però són centenars, no parlem de 15 o 20, surten com un grup de llops”. L’exdelegat del govern espanyol durant l’1-O ha afegit que alguna denúncia podria anar dirigida a persones conegudes: “No estem parlant de gent irrellevant, sinó d’actors o tertulians coneguts alguns d’ells o elles”, ha comentat.

Millo creu que “quan la crítica va més enllà del que és raonablement acceptable i entra en l’insult, la injúria i la crida a perseguir-me això genera odi”. L’actual secretari general del govern andalús diu, a més, que això “ho noto pel carrer, noto com s’adrecen a mi les persones que passen pel voltant, perquè s’estan alimentant d’aquest tipus de comentaris i això crec que en democràcia no és tolerable, és profundament antidemocràtic”.

L’exdelegat també critica aquestes persones a les que acusa perquè diu que “es pensen que són uns grans demòcrates, però no sé quina llibertat defensen perquè la de les persones que no pensen com ells està clar que no”. Ja hi ha algunes denúncies en curs i en seguirà fent, adverteix, “perquè les persones que actuen així arribarà un moment que hauran d’explicar-se davant de la justícia i rendir comptes perquè no és una manera correcta i cívica de comportar-se”.

Millo promou aquests mesos el seu llibre de memòries com a delegat del govern espanyol durant el procés, El derecho a saber la verdad.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa