Militants del PSOE amenacen de portar a Sánchez als tribunals pels indults

Demanen a la Comissió de Garanties que obri expedient al president i els seus ministres si no desisteixen ni consulten a les bases

Un grup de 14 militants del PSOE ha presentat un escrit davant la Comissió de Garanties per a demanar que vetlli pel compliment dels estatuts del partit i tracti d’impedir que el govern espanyol indulti els presos polítics sense consultar abans a les bases. En el cas de no obtenir resposta, ja han avançat que estan disposats a portar als tribunals el que consideren un “incompliment flagrant del Codi Ètic” del PSOE per part dels membres de l’Executiu. En concret, els militants demanen a la Comissió de Garanties que intervingui i faci saber als membres del govern espanyol que “promoure els indults suposa una infracció del Codi Ètic”. En cas de seguir endavant, exigeixen que se’ls obri un expedient disciplinari. Així mateix, sol·liciten que, en el cas que el secretari general del PSOE, el president Pedro Sánchez vulgui igualment indultar als presos, convoqui un Congrés Extraordinari per a modificar els Estatuts del Partit i el Codi Ètic, “sotmetent a votació de tota la militància aquesta modificació”.

“Atès que aquest assumpte té caràcter d’urgència i pot haver-hi conseqüències inesmenables, si es duu a terme l’indult, en cas de no rebre contestació en el termini de dues setmanes a la recepció d’aquest, ens reservem el dret a recórrer a la justícia ordinària per a sol·licitar empara i mesures cautelaríssimes”, afegeixen en el seu escrit, al qual ha tingut accés Europa Press. En aquesta carta, que signen cinc militants de la Federació d’Aragó, dues de Castella-la Manxa, un de Galícia, dues d’Extremadura, i quatre de Catalunya, denuncien que “cap càrrec públic del PSOE pot ni proposar, ni secundar, l’indult als polítics presos sense infringir greument el Codi Ètic i els Estatuts del PSOE”. “Les modificacions dels Estatuts i Codi Ètic en els últims congressos federals no permeten tal grau d’arbitrarietat a la cúpula del partit. És per això que com a militants socialistes sol·licitem empara a la comissió de garanties del PSOE perquè vetlli pels nostres drets de participació política en aquesta decisió, basant-nos en els
següents principis jurídics”, asseguren.

Segons explica a Europa Press Mónica Pedrayes, una de les signants, una decisió com la d’indultar als independentistes presos pot fer que el PSOE “perdi Espanya” i “doni ales ala dreta”, per la qual cosa és imprescindible que s’expliqui bé i no es tregui a les bases d’aquest debat. Aquest grup és conscient que el govern espanyol té la potestat de prendre aquesta decisió si així ho considera, però per això posen el focus en aquest incompliment del Codi Ètic. Segons l’article 8 d’aquest document, els càrrecs públics del PSOE es comprometen a no proposar ni donar suport a l’indult de càrrecs públics condemnats per delictes “lligats a corrupció” o per “fets constitutius de delictes greus”, entre altres coses. “Els polítics presos pels fets d’octubre de 2017 tenen condemnes per delictes greus (sedició: presó superior a 5 anys) i de corrupció (malversació de cabals públics: delicte contra l’administració pública), segons tipificació del Codi Penal”, recorden en el seu escrit aquest grup de militants.

A més, adverteixen que aquest debat sobre els possibles indults “ha provocat una fractura important en el partit, atès que els presos no sols no es penedeixen, sinó que a més proclamen la seva voluntat de reincidir cada vegada que tenen l’oportunitat”

Comentaris

  GAVANENC 02/06/2021 12:00 pm
  Per indultar el cervell sociata dels Gal no van dir res. O per indultar el que va treure els tancs al carrer per el 23-F tampoc. Els ñols están molt preocupats per el que passa amb presos politics. Es un problema de la màxima importancia. Colla de gilipolles tots..!!!!
  Un de pas 02/06/2021 8:10 am
  Aquest sanchhez ja ens ha enredat prou... On sha de signar per treure'l del mig? Marxem ja, Salut i dues repúbliques, aqui i a Ñ
  Lo Terralti 01/06/2021 11:40 pm
  De quina ètica parlen aquests? Potser de la nova tarificació del llum? o de la nova normativa de la ITV?. Després d’haver fos els diners de tothom, només busquen com escanyar més a la gent. I mentres, per despitar, a dir imbecilitats. Menys patriotisme i més revelar-se senyors. Tothom pagarà mentre uns pocs, als quals se’ls fot un rabe la gent, xuclaran en benefici propi.
  JordiP 01/06/2021 8:56 pm
  Senyor, Senyor, protegeix-me dels meus amics que dels meus enemics ja em protegeixo jo.
  31416 01/06/2021 8:34 pm
  Al partit SUCIAleru només hi ha que feixistes .... I burros.
  Ferran 01/06/2021 8:34 pm
  Han estado mordidos por garrapatas. Consiguen ser peores que los del PP de Rajoy,que ya es decir....
  Joan+ 01/06/2021 8:29 pm
  La por a perdre la cadira en cas d'elecciones els obliga a no deixar sortir de la preso als nostres presos politics. Quina pena i quina desgracia de politics tenim en aquest pais. I si us beneficies deixarlos sortir, que dirieu ?
  Ja es hora que canviïn de nom 01/06/2021 8:15 pm
  Ja s'han d'anar canviant el de PSOE per PFE ( Partido Fascista Español)
   Pep 01/06/2021 9:16 pm
   PSOE = Basura
  L'OBSERVADOR ASTORAT 01/06/2021 8:01 pm
  Això s'està convertint cada vegada més per la "METRÓPOLI" en un affaire "COLONIAL", mai com ara s'està demostrant que, quan un Estat només pot imposar-se per la força, en parts importants del seu suposat territori, és en realitat un "ESTAT OCUPANT I FALLIT".
  ciutadà 01/06/2021 7:56 pm
  Partits polítics parlant d'ética. Com una prostituta parlant de castedad
  català 01/06/2021 6:56 pm
  Picabaralles entre espanyols. Perfecte!
  Gecko 01/06/2021 6:44 pm
  Caram, caram quanta malvolença. Segons es desprèn, hi ha afiliats del Psoe que consideren que indultar per a intentar corregir unes condemnes d'unes persones innocents, pot influir en els resultats d'unes eleccions. Els presoners polítics han d'eixir de la presó i els catalans ens hem de preguntar: Què volen aquesta gent ? I si ens cal i si en traiem cap profit de romandre dins d'Espanya. Sincerament Espanya no ens convé i a més a més molts d'espanyols no ens volen com son. Què hi fem encara dins d'Espanya ?
  Au, desapareixeu del mapa. 01/06/2021 6:23 pm
  Deuen ser els que es manifestaven a favor dels indults (concedits) a Barrionuevo i Vera per la "bona feina" feta en nom del Sr. X (el que fa anys cobra d'Endesa pels favors prestats). Quina desgracia de socialistes!!!
  Ramon 01/06/2021 6:09 pm
  No és casual, sinó quelcom lògic, quelcom de calaix, que el més profitós per Catalunya de tots els pactes fets per Convergència amb el govern espanyol fos el del Majestic.
   Mama junqueras, ja dones el pit al baby aragones? 02/06/2021 7:11 am
   Amb el majestic, el petitó es va salvar de la mili, i continua prenent el bibero de la MAMA JUNQUERAS
   Calaixera 01/06/2021 6:47 pm
   El pacte que ens convé, és el què hem de fer entre els catalans per a aconseguir la independència d'un vegada.
    Ramon 01/06/2021 7:20 pm
    Una cosa no treu l'altra. El pacte més profitós fet per cap govern català amb un govern espanyol fou el del Majestic. I ara independència sí que toca. No tocava llavors quan ERC pretenia que sí. I sí que toca ara que tot just després d'haver fomut el país sencer pel penya-segat la ERC vol deixar per d'aquí a un parell de generacions.

Nou comentari