Milers de persones es manifesten a Perpinyà en la Diada de la Catalunya del Nord

Milers de persones s’han manifestat aquest dissabte pel centre de Perpinyà en la Diada de la Catalunya del Nord. Ho han fet per reclamar que “s’esborri la frontera” i en contra de l’actitud dels estats francès i espanyol a qui acusen de “separar els catalans i menysprear la llengua i la cultura”. En aquest sentit, els protestants han caminat des de la plaça Catalunya fins a la zona del Castellet a ple centre de Perpinyà on s’ha iniciat una marxa de torxes. Durant la marxa s’ha empaperat l’Ajuntament amb estelades i se n’ha projectat una a la façana del Castellet, després de la prohibició de desplegar-la, per part de l’alcalde, Louis Aliot, que s’ha emportat la majoria de les crítiques. La Diada ha acabat amb parlaments i un concert.

El col·lectiu 7 de novembre assegura que el consistori es nega a que es desplegui una estelada al Castellet, un fet que no es produeix des del 2004. A més, els organitzadors també carreguen contra l’Ajuntament perquè els ha negat per primera vegada ocupar les places Verdun i Victoria que es troben al voltant del Castellet, així com poder instal·lar una tarima i un punt de llum i sonorització per l’acte final de la manifestació.

També els recorda que el passat 12 d’octubre sí que es van exhibir banderes espanyoles a la ciutat en motiu de la festa del Pilar. Finalment, el Col·lectiu 7 de novembre convida totes les entitats i veïns de la ciutat a “no tenir por al feixisme institucionalitzat”. També demana “desobeir pacíficament i, més que mai, cercar la unitat contra l’extrema dreta” i sortir al carrer per “reivindicar i lluitar pels drets més bàsics com són la llibertat d’expressió, de reunió i de manifestació”.

No és el primer conflicte al qual s’enfronten els defensors del català a la Catalunya Nord. La intromissió i el bloqueig del batlle de l’Ajuntament de Perpinyà en l’adquisició del monestir de Santa Clara de Perpinyà va impulsar la Bressola a mobilitzar-se i iniciar una campanya.

Comentaris

  Mortadela Novembre 06, 2021 | 19:06
  Marchando bocatas de mortadela.
  Anònim Novembre 06, 2021 | 19:12
  Catalunya Nord es desperta. Visca els Països Catalans !
  Luisnomeacuerdo Novembre 06, 2021 | 19:12
  Tractoria del norte, ale abueletes a dormir que es hora.
   Joanjosep Novembre 06, 2021 | 20:09
   La Catalunya Nort, és terra per "desgràcia" espanyola sota el poder de França, tu Luisnomeacuerdo, Haries de defensar la integritat territorial espanyola, idiota, només saps fer comentaris de merda, fas fàstic.
    Octubrista Novembre 06, 2021 | 21:03
    Collons, Joanjosep, tu si que ho has arreglat sortir del foc per caure a les brases...
     Joanjosep Novembre 06, 2021 | 22:15
     Octobriste, no m'has entès, ho dic per toca els collons als molt espanyols que parlant tant de la seva integritat nacional indissoluble, però ni Catalunya sud ni nord, no seran mai ni Espanya ni França, estan sota el seu poder i prou, espero que m'entenguis, salut i independència
      Octubrista Novembre 06, 2021 | 23:35
      Sí, no t'havia entès Joanjosep però, si em vols creure, els missatges en llengua colonial, ni llegir-los i encara menys respondre'ls (i si creus que els has tocat els collons, rentat bé les mans ! ) Salut i Independència
      Toca, tocar Novembre 07, 2021 | 01:11
      Jolín, que mal escriben en catalán. ¿ Es " toca " o " tocar "?
  Doctor Strangelove Novembre 06, 2021 | 20:36
  Tot català amb dos dits de front sap que allò és França! Només els dèbils mentals poden pensar com el talòs que no sap ni escriure el seu nom! Doc.
  SinChan Novembre 07, 2021 | 00:10
  Igual España deberia haber entregado Catalunya entera a Francia, de esta forma la identidad catalana seria casi inexistente actualmente. Por cierto no eran tantos en la mani, y casi todos vienen de la parte española de Cataluña

Nou comentari