El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Milers de persones clamen a Sabadell contra la “ràtzia repressiva de l’Estat” i la Guàrdia Civil
  • CA

Manifestació històrica a Sabadell. Més de dotze mil persones, segons la policia local de la ciutat, s’han manifestat aquest tarda pel centre de la capital vallesana contra “la ràtzia repressiva de l’Estat” contra l’independentisme. Amb l’eslògan “La repressió no ens aturarà, llibertat”, els manifestants han denunciat la “injustícia” de la presó dels set CDR decretada per l’Audiència Nacional acusats de terrorisme i detinguts en l’operació Judes de dilluns en diversos municipis catalans. Quatre dels detinguts són de Sabadell.

WhatsApp Image 2019 09 28 at 20.47.33

David Fernàndez, en un moment del seu parlament Jordi Borràs

En els parlaments finals, a la plaça del doctor Robert, el protagonista a més dels familiars, retinguts en l’operació i membres del CDR, ha estat l’exdiputat de la CUP, David Fernàndez. “Que se’n vagi la Guàrdia Civil, ni la volem ni la necessitem”, ha exclamat davant els concentrats que cridaven “Llibertat” o “Fora de les forces d’ocupació”. “Es van inventar el terrorista desarmat i ara s’inventaran el terrorista paficista”, ha reblat.

 

“La repressió està calculada”, ha advertit per recordar altres casos similars que després van ser arxivats. Per la seva banda, Anna Balaguer, parella d’un dels detinguts ha assegurat que la “repressió no aturarà” el moviment perquè “l’independentisme no és terrorista”. “És una injustícia el que estem vivint”, ha sentenciat. 

WhatsApp Image 2019 09 28 at 20.47.35

La capçalera de la manifestació de Sabadell Jordi Borràs

Entre els manifestants, familars dels detinguts, membres del CDR, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzié, el portaveu d’Òmnium, Marcel Mauri, així com el diputat de la CUP, Carles Riera, l’exalcadessa de Badalona, Dolors Sabaté i la parella de Raül Romeva, Diana Altabirra.  També hi han participat la majoria d’advocats d’Alerta Solidària que assisteixen els detinguts. La manifestació ha transcorregut amb tranquil·litat i s’han anat desplegant pancartes en suport dels presos, contra la repressió i acusant l’operació de muntatge policial. 

WhatsApp Image 2019 09 28 at 20.45.30

Familars dels detinguts, en un moment de la marxa Jordi Borràs

 

 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa