La Mesa del Congrés demana al Suprem que aclareixi si Alberto Rodríguez ha de ser inhabilitat

La Mesa del Congrés ha decidit demanar al Tribunal Suprem un aclariment dels efectes sobre la condició de parlamentari de la sentència d’Alberto Rodríguez. Aquesta decisió ha estat aprovada per cinc vots a favor i tres en contra dels vuit integrants que componen la Mesa segons l’Agència Catalana de Notícies.

Alberto Rodríguez va ser condemnat a un mes i quinze dies de presó el passat 7 d’octubre per atemptat contra agents de l’autoritat amb l’atenuant de dilacions indegudes. Segons Europa Press, la sentència manifestava que el diputat no podia exercir cap càrrec públic mentre dures la condemna, però també exposava que la pena de presó podia substituir-se per una multa de sis euros diaris durant tres mesos (540 euros). Rodríguez va abonar aquesta quantitat i Podem va donar per complida la condemna.

Els integrants de la Mesa van decidir que Alberto Rodríguez mantingués el seu escó al Congrés dels Diputats el passat dimarts tot i haver estat condemnat. Els vots favorables del PSOE i Unides Podem van permetre la continuïtat del diputat a la cambra baixa. No obstant això, un dia després, el president de la sala penal del Tribunal Suprem, Manuel Marchena, va preguntar a la Mesa quan s’iniciaria el compliment d’inhabilitació per part del d’Alberto Rodríguez. Davant d’aquesta disparitat d’interpretacions de la sentència, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha demanat al Tribunal Suprem que especifiqui si la sentència del diputat comporta la pèrdua del seu càrrec.

Diverses fonts del Tribunal Suprem van assegurar a Europa Press que es troben “atònits i perplexos” després de la decisió de la Mesa del Congrés de mantenir Alberto Rodríguez al seu escó. El Suprem assegura que el pagament de la multa permet al diputat quedar exempt de la seva pena de presó, però no pas de la seva inhabilitació.

Comentaris

  fat boy Octubre 21, 2021 | 22:07
  "Me pilla muy lejos".
   Gonzalo Octubre 22, 2021 | 14:41
   Lo que te pilla lejos es la única neurona que te quedaba. La que te servía para acabar el día sin cagarte encima.
    fat boy Octubre 22, 2021 | 16:36
    Et repeteixes mes que l'allioli. M'ho pots dir tocant una bandurria?. Aixi practiques tambe per quan te'n vagis en el tren de Saragossa.
     Gonzalo Octubre 22, 2021 | 20:18
     Cuántas veces repites lo de ZARAGOZA, bonito....qué penita dais. Os creéis que sois el ombligo del mundo, y no sois más que unas molestas almorranas.
  Gonzalo Octubre 22, 2021 | 12:30
  Lo mejor de todo: aparece un informe de los letrados del congreso, favorable a reinterpretar la sentencia. Informe que nadie pidió. Informe que no esta firmado por ninguno de los letrados, e informe que no lleva estampado el sello oficial.

Nou comentari