Més d’un centenar de juristes defensen la viabilitat legal de l’amnistia

Marcel Mauri: “El suport del món jurídic constata que l’amnistia només depèn de la voluntat política de Pedro Sánchez”

Més d’un centenar de juristes defensen que l’amnistia és legal i jurídicament viable, i avalen que el govern espanyol tiri endavant la llei que la faci possible per als presos polítics i exiliats. En un comunicat, Òmnium Cultural explica que ha convocat “una àmplia representació del món del dret del país de diverses disciplines” que ha “escenificat” aquest suport davant l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB). El vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, ha interpel·lat el PSOE perquè aprovi la Llei d’Amnistia al Congrés dels Diputats. “El suport del món jurídic constata que l’amnistia només depèn de la voluntat política de Pedro Sánchez”, ha dit Mauri.

Entre els juristes que han reclamat l’amnistia hi ha els advocats del president d’Òmnium, Marina Roig, Benet Salellas i Àlex Solà; els advocats dels presos polítics i exiliats Jordi Pina, Andreu Van den Eynde, Olga Arderiu, Mariano Bergés i Gonzalo Boye; els catedràtics de dret Mercè Barceló, Joan Queralt i Josep Maria Tamarit; els membres de la Sindicatura de l’1 d’Octubre Marc Marsal, Marta Alsina i Josep Pagès; el president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC), David Bondia; l’advocat i expert en drets humans August Gil Matamala; la professora de dret internacional i drets humans a Ginebra Neus Torbisco; les advocades Laia Sierra, Carla Vall, Magda Oranich, Anaïs Franquesa, Júlia Humet i Marta Bolinches; Pep Cruanyes i Pilar Rebaque, de la Comissió de la Dignitat; Carme Herranz, del Col·lectiu Ronda; Sergi Blàzquez, de Drets; l’advocada i membre del col·lectiu AIDE, Teresa Blasi; el copresident d’Advocats Europeus Demòcrates (AED/EDL) i president de la Comissió de Defensa ICAB, Robert Sabata; el professor de Dret Penal de la UB i Director de l’Observatori del Sistema Penal i Drets Humans Iñaki Rivera; l’advocada Gemma Sahun, de Dones Juristes; l’advocat i exdegà del Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa, Xavier Faura; el professor de dret i portaveu del col·lectiu “Silenci, rebel·leu-vos”, Lluís Pastrana, i les juristes Elena Jiménez i Marina Gallés, entre altres. 

Comentaris

  Luisnomeacuerdo 20/01/2021 3:00 pm
  Estos que son de los 137 que están a sueldo de la generalitad y no valen ni para recurrir una multa de trafico.?. Petición directamente a la papelera de tonterias lazinazis.
  Normal. 20/01/2021 1:58 pm
  Son todos los juristas, vividores del fraudulento proceso
  vendetta 20/01/2021 9:11 am
  al talego per botiflers

Nou comentari