El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Més de 100 voluntaris intensifiquen la recerca de socis pel Consell per la República
  • CA

 

El Consell per la República es proposa seguir creixent i per fer-ho un equip de més de 100 voluntaris, aplegats sota el paraigües de Fem Consell, estan disposats a fer-lo visible a tot arreu on hi pugui haver socis potencials. Ja ho van fer en motiu de la Diada de Catalunya a Barcelona, amb la instal·lació de 12 punts d’inscripció que van aconseguir 1.200 altes, que s’han afegit a les 73.000 que aquest ens té de moment. Però l’objectiu de Fem Consell va molt més enllà, explica a El Món un dels seus responsables, l’activista David Ferrer, que avança que la propera cita ser la cursa Salomon Ultra Pirineu 2019, que se celebra del 4 al 6 d’octubre.

“Ens plantegem anar a tots els esdeveniment susceptibles de reunir gent que es pugui apuntar al Consell i fer-nos visibles amb flyers”, comenta Ferrer. Per això mateix es vol aprofitar la cursa, que congrega “gent de tot arreu i té presència televisiva” per munta parada i fer conferències informatives. “Farem accions múltiples, garantir que hi hagi punts d’inscripció i fer més conferències que les que fèiem abans de l’estiu”, afegeix Ferrer.

Deixar-s’hi la pell

L’activista assegura que les voluntaris es volen deixar la pell per ajudar el Consell per la República. El mateix Ferrer ha publicat aquest dilluns un article en castellà al Diario 16 presentant l’organisme. “Volem intentar fer taca d’oli cap allà o cap a dins, perquè també s’interpel·la a qui no parla en català”, afegeix. Ferrer explica que els voluntaris de Fem Consell és “un grup espontani autoorganitzats” i que els objectius d’inscripcions (volen arribar a 200.000 a finals d’any, és a dir, més que doblar la xifra actual) se’ls han “autoimposat” ells mateixos i que des de Waterloo no reben ni instruccions ni diners.

La idea de Fem Consell és “créixer en forma de retícula” i s’estan fent formacions al territori per tal que es puguin crear punts d’inscripció que es vagin estenent. El principal argument per convèncer els potencials socis és recordar-los que el Consell per la República “és el Govern a l’exili, que té l’encàrrec de l’1-O i fa el que el Parlament i el Govern d’aquí no poden fer”.

Per fer-se del Consell per la República només cal fer una donació puntual de 10 euros. Posteriorment, qualsevol pot decidir si fa una aportació mensual, anual o trimestral, tot i que no és obligatòria, explica Ferrer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa