Merkel i Macron diuen que hi ha “avenços” en les negociacions pel fons de recuperació

Von der Leyen constata que hi ha "voluntat" per arribar a un acord i que les converses van "en la bona direcció"

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Emmanuel Macron, han assegurat aquest dilluns al migdia que hi ha “avenços” en les negociacions pel fons de recuperació i s’han mostrat més optimistes de cara a arribar a un acord. Segons Macron, els líders europeus han progressat en les converses sobre el volum dels subsidis, un dels punts que ha generat més divisions, però encara haurien de discutir-ne els “detalls”. “No està tancat, hem de ser extremadament prudents“, ha dit. La presidenta de la Comissió Europea, Úrsula Von der Leyen, veu una “clara voluntat” entre els caps d’estat i de govern de la Unió Europea per arribar a un acord. “Sóc positiva, no hi hem arribat encara, però anem en la bona direcció”, ha afirmat.

Amb aquest quart dia de negociacions s’entra en una “fase crucial” per decidir el pla de recuperació de la UE, segons Von der Leyen. “Hi ha esperances que es pugui arribar a un acord avui o que, almenys, l’acord sigui possible“, ha dit Merkel en un to més positiu aquest dilluns, però ha recordat que continuen existint dificultats.

En aquest sentit, Macron ha afirmat que s’ha avançat molt pel que fa a les regles de funcionament del fons de recuperació, però que encara queden pendents qüestions com la condicionalitat respecte a l’estat de dret. Macron ha alertat que la UE corre el risc d’enfrontar-se a una crisi més dura si no aprova un pla ambiciós contra la recessió causada per la pandèmia. “Al final serà més car“, ha avisat.

Nou comentari