El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Meritxell Budó: “Ada Colau tampoc representa tota la ciutat de Barcelona”
  • CA

Foc creuat entre l’Ajuntament de Barcelona i el Palau de la Generalitat aquest dimarts. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha replicat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per haver dit que el president de la Generalitat, Quim Torra, no té legitimitat per liderar el diàleg i la reconstrucció perquè només representa l’independentisme. La portaveu ha contestat que Colau “tampoc representa tota la ciutat de Barcelona i ningú li discuteix la seva legitimitat com a alcaldessa”.

Budó ha defensat Torra de les declaracions de Colau manifestant que el president “té tota la legitimitat des del moment que va ser escollit, això no vol dir que ideològicament representi tothom”.

Les pressions a Torra perquè llenci la tovallola i convoqui eleccions continuen. De fet, per alguns és un entrebanc perquè la taula de diàleg es posi en marxa. Budó ha explicat que en els propers dies se celebrarà la reunió entre partits i entitats independentistes, prèvia a la taula amb el govern espanyol.

Taula de diàleg

La portaveu del Govern ha reiterat que Sant Jaume s’asseurà a la taula i no defugirà cap solució dialogada al conflicte polític. És més, Budó ha subratllat que qui “posa en risc” la taula ara és el govern espanyol, a qui ha emplaçat a decidir “si vol o no reprendre el diàleg”.

Seguint amb les crítiques de Colau, Budó ha recordat que els Comuns estan representats a la taula per Unidas Podemos i que el que vulguin expressar ho poden fer per aquella via.

La consellera ha tornat a insistir en què no hi ha plantejat un escenari d’eleccions immediates a Catalunya perquè el Govern està centrat en buscar solucions als problemes ocasionats per la pandèmia de la Covid-19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa