El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Melero, advocat de Forn: “A Llarena li passa com l’acudit del que va contra direcció per l’autopista”
  • CA

 

 

La decisió de la Justícia alemanya de només extraditar Carles Puigdemont per un delicte de malversació ha donat aire a l’estratègia de defensa dels presos polítics. Ho ha explicat aquest migdia Jordi Pina, l’advocat de Jordi Sánchez, Jordi Turull i Josep Rull, després de visitar els seus clients al centre penitenciari de Lledoners, i ho ha rebat l’advocat de Joaquim Forn, Xavier Melero que aquesta tarda ha estat gairebé durant dues hores renit amb l’exconseller. 

 

Per Melero, la “ressolució del tribunal alemay era esperada”. De fet, ha recordat que el Tribunal i la Fiscalia ja van deixar clar quina “línia tenien els delictes contra la constitució i contra l’ordre constitucional” i quins requisits necessitaven com haver de posar en fallida l’Estat. 

 

“És una situació curiosa, passa com l’acudit del tipus que va per l’autopista en contra direcció… s’ho han mirat els belgues i han dit que no amb la rebel·lió… però ja se sap els belgues tenen en Tintín, el capità Haddock i la xocolata i per tant no són de fiar… però també s’ho han mirat els escocesos i també han dit que no, però clar van amb faldilla i tenen el monstre del Llac Ness i tampoc són de fiar… però ara ho han dit els alemanys i tampoc”, ha ironitzat Melero. 

 

Així mateix, el lletrat ha recordat que també s’hi van oposar els 140 professors de dret penal que van assegurar que no hi havia cap delicte de rebel·lió. “És un delicte molt antic que ve dels primers codis penals després de la Constitució de Cadis de 1812 i sempre ha estat pensat per a pronunciaments militars”, ha afegit. La seva definició inclou posar en fallida l’Estat i els advocats recorden que “el dia 2 d’octubre la gent va anar a treballar”. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa