El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mejías (Cs) passeja de bracet amb Corbacho per L’Hospitalet
  • CA

 

La número 5 de Cs per Barcelona, Carina Mejías, ha acusat la candidata socialista, Meritxell Batet, de “pasterejar” amb l’independentisme després que la cap de llista del PSC hagi considerat legítim defensar la independència, dins la llei. A més, Batet ha rebutjat la proposta d’ERC per aixecar les causes judicials que té l’independentisme, però des de Cs han tornat a la càrrega contra el PSC, a qui acusen de sentir-se “pròxims” a aquest tipus de propostes. Carina Mejías ho ha explicat durant una passejada a Cornellà de Llobregat, al costat de qui va ser alcalde de l’Hospitalet pel PSC, Celestino Corbacho, ara membre de la candidatura municipalista de Manuel Valls per Barcelona. Corbacho assegura que donarà suport i participarà “en tot allò que sigui necessari” de la campanya de Cs pel 28-A.

 

“És habitual escoltar el PSC pròxim als independentistes”, ha etzibat Mejías, malgrat Meritxell Batet havia defensat durant la roda de premsa a l’ACN que la proposta d’ERC suposaria un “trencament de la divisió de poders” a la qual els socialistes s”oposen: “Preservar la divisió de poders i exigir la independència del poder judicial és cabdal”, ha dit Batet.

 

Això no ha estat impediment perquè des de Cs es mantingui el to bel·ligerant amb els socialistes. Mejías ha recordat que alguns dels seus dirigents “han defensat indults als processats” i a la formació taronja no li sorprèn ara que “els que han pasterejat tants cops amb l’independentisme se sentin tan pròxims a les seves propostes”.

 

Sobre la proposta d’ERC, però, la número 5 de Cs per Barcelona s’ha acabat posicionant de manera similar a Batet: “Volem que tothom pugui defensar les seves propostes però sempre dins el marc de la Constitució i respectant la llei i no interferirem mai en les decisions judicials”.

 

Mejías ha comptat amb el suport de qui va ser exalcalde de l’Hospitalet de Llobregat pel PSC, Celestino Corbacho, que ara es presenta amb Manel Valls per governar Barcelona. Corbacho ha explicat que participarà en tots els actes de Cs que li demanin. De fet, està previst que aquest mateix dimarts Corbacho participi també d’un acte polític de Cs a Castelldefels.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa