Mauri: “Mentre aquí anem mirant de sortir dels atzucacs polítics, l’Estat segueix amb la repressió”

Òmnium demana "front comú de tot el sobiranisme a favor de l'amnistia i del dret a l'autodeterminació"

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, critica que “mentre aquí anem mirant de sortir dels atzucacs polítics, l’Estat segueix amb la repressió”. Davant d’això, ha tornat a reclamar un “front comú de tot el sobiranisme a favor de l’amnistia i el dret a l’autodeterminació”. Mauri ha participat aquest migdia en l’acció Places per l’Amnistia que aquest dissabte ha instal·lat 500 punts de recollida de firmes per activar el dret de petició per tornar a portar la Llei d’Amnistia al Congrés. En declaracions als mitjans en el punt situat al Born de Barcelona, ha considerat que “canviar aquesta situació” és “qüestió de voluntat política” i s’ha mostrat convençut de què hi haurà “una gran onada ciutadana i social” per aconseguir-ho.

El vicepresident d’Òmnium ha apressat al sobiranisme a aquest front comú, perquè, a parer seu, “és inacceptable” que, com diu el Consell d’Europa, “l’Estat espanyol és l’únic de la Unió Europa que té un defensor dels drets humans empresonat, com és en Jordi Cuixart” i “com diu Amnistia Internacional, Nacions Unides i altres organismes d’arreu d’Europa, tenim presos polítics”.

Paral·lelament, Mauri ha denunciat la passivitat del govern espanyol, perquè l’amnistia “és una qüestió voluntat política”. “El govern espanyol ha dit en diverses ocasions que vol passar pàgina i que vol acabar amb aquesta situació”, ha recordat tot lamentant que “de moment no ho han demostrat”. “Al contrari, Jordi Cuixart, com la resta de presos polítics, porten molt més temps empresonats amb govern de Pedro Sánchez que amb govern del PP”, ha reblat.

Amb la iniciativa Places per l’Amnistia Òmnium Cultural vol activar el dret de petició i que la proposta de llei d’Amnistia torni al Congrés de Diputats. Una iniciativa anunciada després que la Mesa del Congrés no hagués acceptat a tràmit -amb els vots del PSOE, PP i l’extrema dreta- la llei d’amnistia presentada pels partits independentistes. “Volem portar novament al Congrés de Diputats, amb la màxima força ciutadana, aquesta voluntat que hi hagi una amnistia i la lluita per l’autodeterminació”, ha explicat Mauri.

La recollida de signatures, per activar el dret de petició, s’emmarca en la triple ofensiva -política, ciutadana i social- que Òmnium ha posat en marxa per l’amnistia. L’exercici del dret de petició és la facultat que té la ciutadania de dirigir-se als poders públics per donar-los a conèixer uns fets i demanar-los que hi intervinguin.

Aquesta és la tercera onada de recollida de signatures que impulsa Òmnium després de “l’èxit” que van assolir la primera, el desembre passat i la segona, al març. La campanya s’emmarca en l’acord de l’independentisme per aprovar una llei d’amnistia que abraci tots els represaliats i coordinats amb la resta d’entitats que donen suport a l’amnistia tot i el rebuig del Congrés espanyol.

Comentaris

  Pepe 11/04/2021 10:02 am
  Veient com van les negociacions per formar govern, va tan malament, que Aznar va pel camí de veure com la seva profecia pot convertir-se en una de les pàgines d’or de la història d’Espanya. L’expresident va dir fa mesos que l’independentisme esclataria en una guerra civil, i ara com ara estem més propers a donar-li la raó que no pas a reconduir les relacions entre independentistes.
  Juli Vert 10/04/2021 8:54 pm
  Repressió? Ara es diu repressió a fer cumplir la llei? Ja està be,!
  Digueu-ho tot 10/04/2021 7:38 pm
  El Estado apuntalat per ERC segueix amb la repressió.
  torracollons 10/04/2021 6:58 pm
  aneu demanant amniòsties, amb les que ja ens han fotut!!! no sabeu fer res més?
  fideli 10/04/2021 5:57 pm
  no val lamentar-se si no l'engegues a la merda....
  Sa 10/04/2021 4:41 pm
  Només papers...
  Vicenç Ramoneda 10/04/2021 4:10 pm
  El Tribunal d'Apel·lació del Quebec ha validat la llei 99 aprovada l'any 2000 per l'Assemblea Nacional d'aquest territori, que fa referència a l'autodeterminació. Entre altres punts, aquesta llei permet la independència de la regió si el 50% + 1 dels vots del poble quebequès donen suport a aquesta opció en un referèndum. Aquesta normativa va ser recorreguda per l'exlíder del Partit per la Igualtat, Keith Henderson, que volia deixar sense efecte un total de sis articles, entre els quals s'incloïa la possibilitat que el Quebec pogués tenir el dret de decretar una secessió unilateral de la província de la federació canadenca.
  LSO 10/04/2021 3:42 pm
  Vosotros seguid preocupados por el Rey que es vuestra obsesión, así no os tenéis que mojar para nada y dedicaros a vender libros del Cuixart, que es lo único que sabéis hacer.
  PROU 10/04/2021 3:29 pm
  No oblidem mai que la represió la fomenten els que amparen el gobierno de Madrid i aquests tenen les sigles ERC. Tenen el cervell autonòmic i les mans als diners. PROU D'ENGANYS, PROU!
  Contra tothom 10/04/2021 3:29 pm
  Si no es pot fer govern independentista l'únic responsable és Puigdemont, un personatge que no està capacitat per prendre decisions d'aquesta envergadura, i que es dedica a posar pals a les rodes.
  19
  34
  Respon
   Ferrovial matar i robar, junquerisme espanyol 11/04/2021 7:57 am
   La banda del ferrovial junqueras, cada dia mes nazional.psoecial8stes espanyols. Puigemont o españa.junqueras.ferrovial
   fideli 10/04/2021 5:58 pm
   sergi, ets tu?
  ENS HAN TRAIT ELS POLÍTICS CATALANS. 10/04/2021 3:11 pm
  Bé ho saben prou aixó, Mauri. Però els nostres polítics han deixat pudrir el seu cervell amb dos coses: amb el 155 i amb les cadires que els donen el poder. Per aixó esclafen el seu poble sense pietat i ens han deixat sols al poble català. Són porucs, llardosos i es passen les 24 h com el rufián, llepant a tot español. Aviat el veurem llepar al borbó. Temps al temps que ja han començat.
  Dr Sallop 10/04/2021 2:06 pm
  Collons !! acabes de descubrir la sopa d'all !! mira que en fa d'ans i anys que us ho estem dient !! pero vossaltres res de res : vossaltres esteu am la astalada als ulls i no us deixa veura la realitat !! apa vinga !! baixeu de la figuera !! tot aixo es una gran mentida !! ni 1-O , ni lleis desconexio, ni CxR ni res de res !!! apa !! espavileu !! i feu les coses com s'han de fer, que som una CCAA !!!!!
  Pepe 10/04/2021 2:05 pm
  Això es demanar massa als polítics independentistes doncs ells no estan ni per l'amnistia ni pel dret a l'autodeterminació. Fa massa anys que aquest fet està constatat!

Nou comentari