El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mauri creu que “la tesi de Llarena cau completament després de la decisió d’Alemanya”
  • CA

 

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, considera que “la tesi de Llarena cau completament” amb la decisió del tribunal alemany d’extradir Puigdemont per malversació però no per rebel·lió. A través d’una piulada a Twitter, Mauri ha subratllat que el Tribunal d’Schleswig-Holstein no hi veu “ni rebel·lió ni sedició”. “Ni presó ni exili ni extradició”, ha reclamat. El vicepresident d’Òmnium ha fet una crida a sortir aquest dissabte, 14 de juliol, a les set del vespre, “per exigir l’alliberament immediat de tots els presos polítics i el retorn en llibertat del president Puigdemont i els exiliats”.

 

Marcel Mauri ha subratllat en declaracions a l’ACN que la decisió del tribunal alemany “confirma que no hi ha ni rebel·lió ni sedició” i que, segons ell, això vol dir que “és una injustícia que hi hagi nou persones a la presó i a l’exili”. “El que caldria ara mateix és que es procedís a alliberar immediatament els presos polítics i que els exiliats poguessin tornar en llibertat”, ha reblat. Mauri ha considerat que “el govern espanyol no pot girar els ulls cap a l’altra banda perquè si no serà còmplice d’aquesta repressió”. “El que ha de fer és forçar la fiscalia general de l’Estat a retirar totes aquestes causes que no s’aguanten per enlloc”, ha afirmat.

 

Sobre la decisió del tribunal alemany d’extradir Puigdemont només pel delicte de malversació de fons, el vicepresident d’Òmnium ha recordat que l’expresident “podrà recórrer i ho podrà fer estant en llibertat”. “Ja veurem com evoluciona perquè estem convençuts que la malversació tampoc s’aguantarà”, ha explicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa