Mauri adverteix que “Catalunya no s’oblidarà de l’amnistia amb la promesa de quatre traspassos”

El vicepresident d'Òmnium Cultural diu que no s'acontentaran "amb quatre molles" ni "promeses de traspassos incomplerts"

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha advertit al govern de l’estat espanyol “que la ciutadania de Catalunya no s’oblidarà de l’amnistia amb la promesa de quatre traspassos” a la Comissió Bilateral. En el marc d’un acte a Valls, a l’Alt Camp, Mauri ha assegurat que “l’estat espanyol no ha entès res” en relació a les reivindicacions d’amnistia i autodeterminació de Catalunya. Mauri ha assegurat que “no es creuen res” del govern espanyol ja que “incompleix els acords de forma sistemàtica”. Pel que fa a la taula de diàleg, Mauri ha apuntat que l’entitat sempre estarà al costat de les institucions catalanes si defensen “l’amnistia, la repressió i el retorn dels represaliats”.

Davant una nova cita de l’11 de setembre, el vicepresident d’Òmnium Cultural s’ha mostrat convençut que la ciutadania “vol mobilitzar-se al costat dels exiliats i les persones que estan patint causes judicials”. En aquest sentit, Mauri ha insistit que faran una crida a la mobilització responsable i que si el context sanitari ho permet, “l’11 de setembre seguirà sent exactament el mateix”, a l’espera de determinar en quin format es celebrarà.

Una campanya per diferents localitats catalanes

El vicepresident d’Òmnium Cultural ha visitat la capital de l’Alt Camp en el marc de la campanya iniciada per l’entitat arreu de Catalunya. Sota el lema “Òmnium en ruta: Fem-nos lliures!”, la voluntat d’aquesta iniciativa és plantejar els principals reptes de país en diferents localitats. Es tracta d’una campanya amb què la cultura i la mobilització es donen la mà. En el cas de Valls, la periodista Aina Mallol ha conduït el debat entre Marcel Mauri i el periodista Matí Anglada. Prèviament, els més petits han pogut gaudir de l’espectacle infantil ‘Les dones i el circ’. L’apunt musical ha anat a càrrec del grup Julivert.

Comentaris

  Anònim 04/08/2021 9:35 pm
  Ha dit alguna cosa Mauri de si Òmnium es tornarà a dedicar algun dia a la defensa de la llengua catalana ?
  Vendetta 04/08/2021 9:41 pm
  Paraula de processista botifler
  Un de pas 04/08/2021 10:59 pm
  Volem el pa sencer, no només engrunes... Salut i dues Repúbliques, aquí i a Ñ
  Georgiana 04/08/2021 11:15 pm
  Òmnium no s’oblidarà de l’amnistia però si de la Independència i la llengua, oi? El món al revés. Digueu-li a l'Aragonés i al Govern que deixin de repetir les rodes de premsa en castellà i facin els actes oficials per a tothom en català, que guanyan prous diners per aprofitar millor el seu temps i deixin guanyar-se les garrofes als traductors.
  Charnego 05/08/2021 7:40 am
  Quién es este tipo ?
  Girona 05/08/2021 8:12 am
  Perdoni, sr. Mauri, però tota aquesta lluita era per a la independència, única manera de protegir la nostra cultura. Els catalans que fa ja 10 anys que anem de manifestació en manifestació, sovint amb el risc d'acabar corrents perseguits per la policia, o sent identificats per aquesta o qualsevol risc encara pitjor, no ho fem per tal de treure la gent de la presó. Si la lluita s'ha convertit en això i hem oblidat la resta, el missatge -alt i clar- que rep l'estat, és que la repressió funciona. I per tant, no canviaran mai l'estratègia. Com és possible que l gent del carrer ho veiem clar i que aquells que, en teoria, tenen més preparació, no se n'adonin?
  Veterà antifranquista. 05/08/2021 8:21 am
  El Poble de Catalunya no se'n oblidarà peró el govern i les Institucions si. Hi ha diners pel mig i aixó.....
  Un català 05/08/2021 9:56 am
  De quina ciutadania parla? Som molts els catalans que ni volem ni defensem aquesta suposada amnistia, al contrari, tots els que han vulnerat les normes han de respondre. Vinga Mauri, calla i a preparar la performance de la Diada, només serviu per fer això.
  El vividor vive del cuento. 05/08/2021 11:07 am
  Este tipo que se piensa, que todos los Catalanes piensan como él, no sé cuantos aliados tiene este tipejo en su secta, pero creo que muy pocos para pedir nada, es lo que tiene vivir del cuento seguir alimentando el proceso y llevan de años.
  Aigualit 05/08/2021 4:04 pm
  Mauri, no parlis per tots els catalans. Hi som molts catalans que no VOLEM l'amnistia per els delinqüents.
  joandomenec 05/08/2021 5:20 pm
  Amnistia? Omnium ha perdut el nord. A Espanya no cal demanar res, perdre el temps i els diners. L'acció digna és demanar la independència al govern autonomista que governa Catalunya. Amb la independència no caldrà pidolar amnisties.

Nou comentari