El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mauri acusa l’Estat de construir proves “falses i ridícules” en l’operació Volhov
  • CA

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha acusat l’estat espanyol de construir proves “falses i ridícules” que fan “avergonyir” diversos estats a nivell internacional. Des de les portes de la Ciutat de la Justícia, on els detinguts en l’operació ‘Volhov’ han estat traslladats per passar a disposició judicial, Mauri ha defensat que l’únic delicte que han comès ha estat ser independentistes. Confia que surtin en llibertat sense cap càrrec i ha transmès el suport de l’entitat. “Estem aquí per acompanyar represaliats de la nova ràtzia de l’Estat. Seguim defensant els objectius polítics. Si ser independentista és delicte a l’estat espanyol, nosaltres diem que no podem formar part d’aquest Estat“, ha afegit.

Mauri ha lamentat el “muntatge” de la Guàrdia Civil sense cap tipus de prova i amb acusacions “ridícules“. “L’Estat construeix proves i relats falsos. No ens creiem res. Presumpció de culpabilitat cap a l’Estat, que s’inventa les proves sense fonament”, ha afirmat.

Segons el vicepresident d’Òmnium, l’únic delicte que han comès els detinguts és ser independentistes, treballar per la llibertat i la democràcia. I ha afegit que, lamentablement, ser independentista a l’estat espanyol pot suposar estar al calabós i a la presó. En aquest sentit, ha recordat que el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, fa més de tres anys que està empresonat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa