El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mascarell insta Torra i Sánchez a “entendre el contrari”
  • CA

 

El delegat de la Generalitat a Madrid, Ferran Mascarell, ha instat aquest diumenge al president de la Generalitat, Quim Torra, i al del govern espanyol, Pedro Sánchez, a “entendre el contrari“, en relació amb la reunió que tots dos tindran aquest dilluns al Palau de la Moncloa. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Mascarell també ha apuntat que aquesta trobada “no serà un fracàs si s’obren noves vies”. De fet, ha assegurat que “l’Estat té l’obligació de fer una proposta i posar-la a consideració dels catalans” i que “el diàleg té l’imperatiu democràtic com a fonament legal”.

Mascarell ha demanat a Sánchez que accepti el dret a l’autodeterminació dels pobles, ja que és “una de les conquestes més importants del segle XX”, i ha alertat que “el diàleg no es pot acabar dient que hi ha una raó d’Estat” que no permet que els catalans decideixin el seu futur polític. El delegat del Govern a Madrid ha recordat també que, internacionalment, “aquest Estat està molt mal considerat per no haver trobat mecanismes democràtics”. 

 

Preguntat sobre si el fet d’haver fet fora Mariano Rajoy de la Moncloa i haver-hi col·locat Sánchez amb el suport dels partit independentistes pot suposar una contraprestació, Mascarell ha volgut posar per davant que el que era prioritari en aquell moment era “resoldre el que significava el PP i la corrupció”. També ha considerat que la posada en llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats és la primera cosa que Torra ha de posar sobre la taula de Sánchez

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa