El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas veu Montilla desautorizat per les discrepàncies amb ERC i ICV en la Llei d’Educació
  • CA

El secretari general de CDC, Artur Mas, considera que l’autoritat del president de la Generalitat, José Montilla, ha quedat “per terra”, després que Esquerra i Iniciativa participessin ahir a la concentració contra la Llei d’Educació.

Pel líder convergent, la presència de republicans i ecosocialistes a la protesta “dóna poca credibilitat al tripartit” perquè demostra que en qüestions clau del país “no és posen d’acord” i cauen en una “enorme contradicció”.

A parer seu, és “escandalós i infumable” que dos partits que integren l’Executiu assistissin a una concentració en contra d’un projecte de llei impulsat per un departament del mateix Govern.

CDC considera “escandalosa” la desinformació en finançament

El líder de convergent ha demanat explicacions al Govern sobre la negociació del finançament, després que el secretari d’Estat d’Hisenda, Carlos Ocaña, assegurés que presentarien una “segona” proposta per acordar el nou model abans d’acabar el novembre.

Mas ha qualificat d'”escandalosa” la desinformació sobre l’estat de la negociació i ha recordat que CiU va signar fa dos mesos un pacte per mantenir una posició conjunta en aquesta matèria. Per això, ha reclamat que la “unitat d’acció sigui real” i ha exigit posar-se “les piles” davant els incompliments de l’Executiu espanyol.

El líder convergent ha denunciat que es va “d’incompliment en incompliment” i “això sembla el joc de l’Oca”, ha ironitzat. Mas també ha qüestionat la utilitat d’establir “calendaris, pactes i suports” si a l’hora de la veritat el tripartit “tira pel seu compte”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa