El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas sobre el Tripartit: “Ques que sé, ce merdé?”
  • CA

Més explícit ja no pot ser el secretari general de Convergència, Artur Mas, criticant la gestió del govern tripartit. Aquest matí, en la seva intervenció en el Consell Nacional, recordant la mítica cançó de La Trinca, es preguntava “ques que sé, ce merdé?”, en referència a la manca de cohesió que regne a l’executiu, segons l’oposició.

“Els partits del tripartit presumeixen de cohesió, però cadascú fa balanç pel seu compte, i ERC i ICV van a manifestacions contra lleis que fa el seu govern, com la llei d’Educació”, ha afirmat el líder convergent. Una manca d’unitat que perjudica Catalunya: “des de que governa el tripartit tenim més pobresa, menys feina, menys empreses i activitat econòmica, menys autogovern i una pitjor relació amb el conjunt de l’Estat”. I ha fegit: “Les conseqüències d’això les paga la gent de Catalunya”.

Silenci sobre el finançament

Un clar exemple d’aquesta mala gestió, segons Mas, és precisament com el govern està portant les negociacions sobre el nou model de finançament. “Vam fer costat al govern i al president de la Generalitat, però ells no ens diuen ni ase ni bèstia, segurament perquè les coses no van bé o no van en absolut”, ha lamentat Mas.

Finalment, Mas també ha recordat que “CiU es va posar al costat del govern i el president, també el president Pujol i d’altres figures històriques, però tota aquella unitat s’acaba en el seguidisme del PSC respecte al PSOE, trencant la unitat catalana a Madrid”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa