El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas: "L’única alternativa al tripartit és la majoria de CiU"
  • CA

El president de CiU, Artur Mas, ha rebutjat avui qualsevol parella de ball en un futur govern català. Després d’un cap de setmana en què Unió ha apostat per la socioconvergència, Mas ha volgut deixar clar que “la única alternativa al tripartit és la majoria de CiU”, encara que sí ha reconegut que aquest tema genera divergències al si de la federació.

“A CiU hi ha diversitat d’opinions sobre els pactes, em consta, de fa temps, que en Duran Lleida s’inclina pels socialistes, però d’altres dirigents s’inclinen per pactes d’arrel més catalanista, concretament amb Esquerra, i s’han de tenir en compte totes les opinions”, ha confessat Mas.

El líder de CiU veu clar que només existeixen dues opcions: CiU obté la majoria o es forma un tercer tripartit, model pel qual avui ha apostat Miquel Iceta, veu dels socialistes. “O CiU té una majoria molt sòlida, o ni amb els uns ni amb els altres, perquè mentre el tripartit sumi es farà el tripartit”, ha alertat Mas.

I per evitar un tercer tripartit Mas ha cridat els catalanistes a la Casa Gran: “La gent que no vulgui tripartit, que busqui un projecte més sòlid i amb més capacitat de plantar cara als grans poders de Madrid, el que cal és que s’agrupi al voltant de CiU”. I ha afegit: “Convergència seguirà insistint en el projecte de la Casa Gran del catalanisme, perquè creiem que una alternativa potent al tripartit passa per unir el màxim de gent catalanista, que permeti que Catalunya recuperi imatge, lideratge i solucions en un moment que ho necessita”, ha continuat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa