Mas: “No encapçalaré cap operació que no sigui d’unitat dins el món que jo represento”

L'expresident vol dedicar-se a "identificar, captar i incentivar talent polític"

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha descartat encapçalar “cap operació que no sigui d’unitat” dins l’espai de JxCat. En una entrevista al ‘FAQs’, Mas s’ha referit a una possible escissió de l’entorn del PDeCAT i ha avisat que, tot i que la podria “arribar a comprendre”, el seu nom “no serveix” per liderar-la. D’altra banda, i en relació a si ell podria tornar a ser candidat a la presidència, Mas no ha tancat la porta definitivament però sí que ha dit que no és el seu “desig”. Tot i això, ha explicat que la decisió definitiva arribarà un cop acabi la reordenació de JxCat. Mas sí que ha avançat, però, que vol “seguir fent política” i ha explicat que la seva prioritat serà “identificar, captar i incentivar talent polític”.

L’expresident, que ha reconegut que no sap “al cent per cent” què acabarà fent i ha admès que si hi ha “molta gent que empeny” per alguna proposta concreta ell l’escoltarà, ha insistit que no lluitarà per encapçalar una candidatura a la presidència. “Intentaré una solució que no passi per aquí, l’etapa que jo podia liderar ja està feta”, ha explicat.

Així, coincidint amb el dia abans de la fi de la seva inhabilitació, Mas ha explicat que vol que el seu paper dins la política se centri en la captació de talent. “Vull captar talent, generar-lo, estimular-lo i també generar idees i pensar el país”, ha explicat, per afegir després que calen persones “que es dediquin a la política i que siguin de vàlua”.

Taula de diàleg

Mas també s’ha referit a la taula de diàleg entre governs i ha admès que “no es pot ser optimista”. “Ni il·lusions òptiques, ni miratges, ni pel·lícules de color de rosa”, ha resumit en relació a les expectatives en la negociació. Tot i això, ha defensat que cal assistir a la taula perquè l’independentisme “té la bandera del diàleg” i no pot “rebutjar l’oportunitat”.

Nou comentari