El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas: “Macià se’n faria creus”
  • CA

Les comparacions que des d’ahir s’han fet entre Macià i la situació actual que viu el país no han agradat a Convergència. El president de CiU, Artur Mas, ha dit que els pactes del president Macià amb l’Estat van ser fets des de la independència i mai des de la subordinació.

D’aquesta manera, Mas ha volgut deixar clar que la situació actual no es pot comparar amb la que va viure el president Macià els anys 30. El líder nacionalista ha dit, en una clara referència a la relació entre PSC i PSOE, que Macià “s’en faria creus” si veiés que actualment hi ha partits catalans “sense capacitat de maniobra” per defensar Catalunya a causa de la seva “íntima vinculació” amb partits estatals.

En aquest sentit, Mas, en la tradicional ofrena floral a tomba del president de la generalitat en temps de la República, ha recordat que no és el mateix pactar des de les “mans lliures, com feia Macià, que des de la subordinació.

Finalment, respecte, el finançament Mas també ha demanat més informació per part del Govern per saber en quin estat es troben les negociacions per arribar a un acord de finançament. Mas ha assegurat que fa dos mesos i mig que CiU no ha rebut cap tipus de noticia per part de Montilla, tot i que ha recordat que el passat mes d’octubre el president es va comprometre a informar l’oposició sobre els avenços en matèria de finançament. Mas espera també que el Govern els pregunti el seu parer sobre la pròxima proposta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa