El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas: “L’Estat sempre troba camins per atacar fort”
  • CA

L’expresident de la Generalitat Artur Mas es troba en plena promoció del seu darrer llibre ‘Cap fred, cor calent’, i aquest dimecres al matí ha participat en un esmorzar informatiu del Fòrum Europa Tribuna Catalunya, a l’Hotel Palace de Barcelona. Mas s’ha referit a la taula de diàleg entre els governs espanyol i català, que es constituirà aquesta tarda a La Moncloa, i ha demanat no confondre el govern espanyol del PSOE i Unidas Podemos amb l’Estat, que sempre “troba camins per atacar fort”.

En aquesta línia, l’expresident ha avisat que la delegació catalana que participa a la trobada, trobarà “un govern i una majoria parlamentària”, però que l’Estat “és molt més que això”, i ha fet referència a la retallada de l’Estatut català. Tot i això, Mas veu marge per la negociació, però bàsicament perquè el president espanyol, Pedro Sánchez, “vol el poder”. 

Durant la conferència, Mas també ha tornat a insistir en la necessitat d’unitat en l’independentisme, i ha demanat menys voluntarisme i més estratègia. Alhora, ha defensat que el que cal és fer compatible la reivindicació del dret a l’autodeterminació amb el bon govern del país. “L’objectiu de l’exercici de l’autodeterminació no és incompatible amb el bon govern”, ha sentenciat.

REFERÈNDUM

Durant l’esmorzar, l’expresident de la Generalitat també ha proposat la celebració d’un referèndum entre la independència i un millor autogovern per a Catalunya. “En una negociació d’aquest tipus els líders han d’estar disposats a quedar malament davant d’alguns per a quedar bé davant de molts”, ha assenyalat, i ha afegit que “mai amb un acord important quedes bé amb tothom”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa