El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas: “Hem deixat de ser súbdits de l’Estat espanyol”
  • CA

 

 

Desencadenat i amb ganes de míting, el president del PDeCAT Artur Mas ha protagonitzat un discurs molt enèrgic en l’acte d’inici de la campanya pel Sí dels exconvergents. Des del TNC, l’expresident de la Generalitat ha lloat el 9-N i ha proclamat, posant el públic dempeus, que la ciutadania de Catalunya ja no es deu a Espanya: “Hem deixat de ser súbdits de l’Estat, ens ho hem guanyat a pols, desafiant les pors”.

 

En un discurs que ha recordat els de la campanya de JxSí d’ara fa un any i mig, Mas ha interpel·lat l’Estat espanyol per a desafiar-lo: “Tu ens vas dir, Estat, que no posaríem les urnes, i nosaltres et vam dir que les posaríem i les vam posar. Tu, Estat, ens deies que ens faries por, i amb la nostra actitud et diem que no ens fas por!”.

Dues setmanes després de la sentència condemnatòria del TSJC pel 9-N, Mas ha reivindicat l’esperit del procés participatiu del 2014 i de les seves conseqüències. Tal i com ha afirmat, aquell dia els catalans es van venir “amb els nostres millors vestits” i, continuant la metàfora, l’expresident ha afirmat que Catalunya es va vestir “de gala i amb els seus somriures per anar a votar i sense entrar en una lluita absurda de classes”. 

Segons ha afirmat, el 9-N va servir perquè el món prengués nota del que estava passant a Catalunya, i va provocar que el país es convertís en un actor polític a nivell internacional.

Finalment, Mas ha recordat que la setmana que ve el president espanyol, Mariano Rajoy, visitarà Catalunya “per a prometre no sé quantes coses d’infraestrutures i més”. Davant d’això, el president del PDeCAT ha opinat que l’Estat ja “no complirà absolutament res”, de manera que la ciutadania catalana no s’ha de creure les promeses de la Moncloa.

 

De fet, ho ha enllaçat de nou amb l’esperit del 9-N, i ha deixat anar l’esperança que arribi el dia que ja no s’hagi d’estar més pendent de cap president espanyol “que ens vingui a ensarronar i a dir coses que no seran”. Així, Mas ha conclòs que les decisions les prendrà, amb llibertat, Catalunya. “Gràcies, endavant i visca Catalunya”, ha conclòs, frase que el públic del PDeCAT ha completat amb un contundent “lliure!”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa