Mas denuncia que el Tribunal de Comptes busca “la mort política i civil” dels encausats

L'expresident denuncia l'"abús de poder" del Tribunal de Comptes i assegura que es passa totes les al·legacions "pel clatell"

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha denunciat aquest dimarts “l’abús de poder” del Tribunal de Comptes, que “ha estat denunciat per tota mena d’organismes internacionals que actuen de manera molt més imparcial”. Mas ha coincidit amb Boye en denunciar “una indefensió absoluta” ja que assegura que “primer et fan pagar i després et jutgen”. L’expresident assegura que la causa “és una indecència”. “Et poden portar a la mort política i a la civil. Que no és només la teva sinó de la teva família”, ha subratllat Mas després de defensar el dret de Catalunya de decidir el seu futur. “No poden matar les idees. Per tant, alguns de nosaltres ens reafirmem en les nostres idees i conviccions encara que estiguem perseguits”, ha reivindicat. Mas ha acabat la compareixença explicant que el seu domicili particular està embargat des de fa anys “per quelcom que fan totes les autonomies, acció exterior” i ha agraït a la Caixa de Solidaritat el seu suport. Mas ha assegurat que poden seguir amb aquesta causa “7 o 8 anys” perquè ni tan sols han admès a tràmit recursos anteriors.

Sobre els indults, Mas els ha valorat positivament, però ha recalcat que no són la solució al conflicte polític “com avui es corrobora”. L’expresident assegura que darrere el Tribunal de Comptes hi ha una “venjança absoluta” i aquesta causa demostra que la solució ha de venir “per altres conductes”. “És evident que la repressió no s’atura. La gent que està a l’exili no pot tornar i alguns continuem perseguits”, ha recordat Mas.

El Tribunal es passa les al·legacions “pel clatell”

L’expresident també ha denunciat la politització del Tribunal de Comptes i el fet que el seu mandat estigui caducat. Mas ha demanat a Pedro Sánchez que més enllà de recomanar-los posar recursos prengui iniciatives per “corregir l’abús de poder” que es produeix al Tribunal de Comptes. “Si hi ha voluntat política de debò, es poden fer un munt de coses que estan a l’abast els partits i del govern espanyol”, ha reblat Mas. “El Tribunal de Comptes està per sobre del bé i del mal. Li diu a la Generalitat que és ell qui decideix si està perjudicada o no tot i que la Generalitat no ens reclama res”, ha lamentat, dient que el Tribunal es passa totes les al·legacions “pel clatell”.

Comentaris

  Si no hubieras dado un golpe de Estado , no tendrías este problema. 29/06/2021 2:52 pm
  Si tienes valor puedes recurrir al TEDH, podrás comprobar el "ostiazo" que te darán cuando este te confirme la sentencia.
   Ramon 29/06/2021 3:45 pm
   Oriol Junqueras estima els espanyols. Odia els convergents, això sí. Però els espanyols, els espanyols com l'escòria que ha escrit això, els estima.
  fat boy 29/06/2021 8:15 pm
  Aquest pobre de mi fa dos dies que deia que la independencia no toca. Doncs toma Jeroma.

Nou comentari